ΑΘΗΝΑ
01:22
|
08.09.2024
Σκίτσο του Δημήτρη Γεωργοπάλη για την ακρίβεια.
Του Δημήτρη Γεωργοπάλη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Ευρωπαϊκό» χαρακτήρισε για άλλη μια φορά το πρόβλημα της ακρίβειας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και… ξεμπέρδεψε. Στη συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Τρίτης (16/7) στον ΣΚΑΪ υποστήριξε ότι ο πληθωρισμός δεν είναι μόνο ελληνικό πρόβλημα αλλά παγκόσμιο και πολυπαραμετρικό. Σημείωσε ότι αρχίζουμε να βλέπουμε πια σημαντική υποχώρηση του πληθωρισμού και είναι μια πρώτη θετική ένδειξη η αποκλιμάκωση τιμών. Παράλληλα παραδέχτηκε ότι υπάρχουν στην Ελλάδα καρτελοποιημένες αγορές, τις οποίες θα πρέπει να δει η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Ο πληθωρισμός εκτιμώ ότι θα πέσει κι άλλο. Και όσο πέφτει ο πληθωρισμός κι άλλο, σε κάποια προϊόντα -όχι σε όλα προφανώς- θα αρχίσουμε να βλέπουμε και αποκλιμάκωση των τιμών», υπογράμμισε ενώ τόνισε πως τα ζητήματα των καρτέλ ελέγχονται από την Επιτροπή Ανταγωνισμού την οποία ενισχύει η κυβέρνηση με 50 ακόμη στελέχη.

Ανακοίνωσε, τέλος, κι ένα έκτακτο τέλος στους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο, έτσι ώστε να χρησιμοποιηθούν τα έσοδα αυτά για την ανακούφιση των καταναλωτών στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος τον μήνα Αύγουστο. Και όλα καλά… πάμε για ψώνια!

Σκίτσο του Δημήτρη Γεωργοπάλη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γεμίζει το… καλάθι της ΔΕΘ

«Ο σεισμός στη Θουριγγία θα προκαλέσει μετασεισμό στο Βερολίνο»

Μετρό Θεσσαλονίκης: Μύθος ή… Ψίμυθος

#FreePavel

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα