ΑΘΗΝΑ
01:42
|
08.09.2024
Το France 3 αναφέρει πως στην επιχείρηση εκπαίδευσης περιλαμβάνεται ο εφοδιασμός της ταξιαρχίας με οπλισμό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περισσότεροι από 2.000 Ουκρανοί στρατιώτες αναμένεται να φτάσουν στη Γαλλία στα τέλη του 2024, ώστε να εκπαιδευτούν από τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, για μια περίοδο δύο μηνών.

Το γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι France 3 αποκαλύπτει σε ρεπορτάζ του, πως μια ουκρανική ταξιαρχία 2.100 στρατιωτών θα φιλοξενηθεί σε βάσεις εκπαίδευσης του γαλλικού στρατού, οι οποίες χρησιμοποιούνται κανονικά για την εκπαίδευση Γάλλων στρατιωτών, πριν αναχωρήσουν για αποστολές στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με έγγραφο που έφτασε στο κανάλι, οι Ουκρανοί στρατιώτες θα εκπαιδευτούν, μεταξύ άλλων, στη χρήση τεθωρακισμένων οχημάτων.

Ανώτεροι αξιωματούχοι των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων δεν απάντησαν σε αίτημα για σχόλιο του καναλιού, δηλώνοντας πως «οι πληροφορίες είναι απόρρητες» για αυτή την επιχείρηση. Το τηλεοπτικό κανάλι αναφέρει ότι στόχος της εκπαίδευσης είναι να προετοιμαστεί μια ταξιαρχία για τον ουκρανικό στρατό, μέχρι τον Δεκέμβριο του 2024

Επικαλούμενο σχετικό έγγραφο, το France 3 αναφέρει πως στην επιχείρηση εκπαίδευσης περιλαμβάνεται και ο εφοδιασμός της ταξιαρχίας με οπλισμό.

Συγκεκριμένα, ο ουκρανικός στρατός θα λάβει 128 οχήματα μεταφοράς στρατευμάτων, τύπου VAB (θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού), 18 συστήματα πυροβολικού τύπου Caesar και 24 άρματα μάχης. Επιπροσθέτως, η Γαλλία θα παραχωρήσει στις ουκρανικές δυνάμεις αντιαρματικούς πυραύλους, φορτηγά και ραντάρ.

Συνολικά, σύμφωνα με ένα έγγραφο που δημοσιεύθηκε τον Μάρτιο του 2024, η Γαλλία έχει παραδώσει στρατιωτικό εξοπλισμό αξίας 2,615 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ουκρανία. Σε αυτά έρχονται να προστεθούν 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν από την Γαλλία στην Ευρωπαϊκή Διευκόλυνση Ειρήνης (FEP), δηλαδή μια υποστήριξη άνω των 3,8 δισεκατομμυρίων ευρώ μεταξύ 24 Φεβρουαρίου 2022 και 31 Δεκεμβρίου 2023. «Αυτή η οικονομική προσπάθεια συνοδεύεται από μια αποφασιστική δράση στον τομέα της εκπαίδευσης, καθώς περίπου 10.000 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν ήδη εκπαιδευτεί στη Πολωνία και τη Γαλλία», αναφέρει το ρεπορτάζ, επικαλούμενο ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείου Άμυνας.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Νέα Αριστερά: Ο Κασσελάκης έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα τραμπικό μόρφωμα

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα