ΑΘΗΝΑ
01:26
|
08.09.2024
Η ελπιδοφόρα εξέλιξη ανακοινώθηκε απόψε από τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ Χανς Γκρούντμπεργκ στο Συμβούλιο Ασφαλείας.
Χούθι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ στην Υεμένη, Χανς Γκρούντμπεργκ ανακοίνωσε απόψε πως το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν συνομιλίες με στόχο την αποκλιμάκωση των μεταξύ τους συγκρούσεων αξιωματούχοι της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης του Υεμενίτη Προέδρου Αμπντ Ράμπου Μανσούρ  Χάντι και της κυβέρνησης των Υεμενιτών αντικαθεστωτικών, Χούθι, οι οποίοι κυβερνούν τα τελευταία χρόνια την πρωτεύουσα Σαναά και άλλες επαρχίες της χώρας.

΄Όπως ανέφερε ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ, η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση του Προέδρου Χάντι και η κυβέρνηση των Χούθι θα ακυρώσουν «όλες τις πρόσφατες αποφάσεις και διαδικασίες κατά τραπεζών και από τις δύο πλευρές και θα απόσχουν στο μέλλον σε παρόμοιες αποφάσεις ή διαδικασίες».

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος Πρόεδρος της Υεμένης Χάντι

Ανακοινώθηκε επίσης πως θα ξαναρχίσουν οι πτήσεις προς την Υεμένη μεταξύ της πρωτεύουσας Σαναά και της πρωτεύουσας της Ιορδανίας, Αμάν τρεις φορές την ημέρα. Αναμένεται επίσης να προγραμματιστούν καθημερινές πτήσεις μεταξύ Καΐρου και Σαναά αλλά και μεταξύ Νέου Δελχί και Σαναά.

Η είδηση της πραγματοποίησης συνομιλιών μεταξύ των αντιτιθέμενων πλευρών της Υεμένης ανακοινώθηκε απόψε από τον Γκρούνμπεργκ στη διάρκεια ενημέρωσης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τις εξελίξεις στη χώρα της Αραβικής Χερσονήσου.

Χούθι

Η είδηση ανακοινώνεται μόλις τρεις μέρες μετά την αεροπορική επίθεση του Ισραήλ στο λιμάνι Χοντέιντα το Σάββατο, 20 Ιουλίου, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον εννιά ανθρώπων, τον τραυματισμό πάνω από 80 άλλων και τεράστια πυρκαγιά σε αποθήκες καυσίμων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Νέα Αριστερά: Ο Κασσελάκης έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα τραμπικό μόρφωμα

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα