ΑΘΗΝΑ
01:41
|
08.09.2024
Από τη συντριβή επέζησε ο πιλότος, ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο.
Προσωπικό έκτακτης ανάγκης και δυνάμεις του στρατού στο σημείο της συντριβής
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τραγική κατάληξη είχε η δοκιμαστική πτήση ενός αεροσκάφους στο Νεπάλ, το οποίο μόλις λίγα λεπτά μετά την απογείωση του συνετρίβη, προκαλώντας τον θάνατο 18 ατόμων, ενώ από την πτώση επέζησε μόνο ο πιλότος, ο οποίος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη στις 11.15 π.μ. (8.30 π.μ. ώρα Ελλάδας), στο διεθνές αεροδρόμιο Tribhuvan, σύμφωνα με ανακοίνωση του συντονιστικού κέντρου έρευνας και διάσωσης της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας του Νεπάλ. Μάλιστα, μετά την συντριβή το αεροσκάφος τυλίχθηκε στις φλόγες.

Δεκαεννέα άτομα επέβαιναν στη δοκιμαστική πτήση της Saurya Airlines, μεταξύ των οποίων μέλη του τεχνικού προσωπικού της αεροπορικής εταιρείας και δύο μέλη του πληρώματος. Οι 17 από τους νεκρούς είναι υπήκοοι του Νεπάλ, ενώ ο άλλος ένας είναι υπήκοος Υεμένης, ο οποίος εργαζόταν ως μηχανικός.

Ο επικεφαλής του αεροδρομίου, Τζαγκάναθ Νιράουλα, είπε στο BBC ότι το ατύχημα «συνέβη μόλις έφυγε από το έδαφος, ούτε ένα λεπτό» από την απογείωσή του. Προς το παρόν, οι αρχές του αεροδρομίου δεν μπόρεσαν να επιβεβαιώσουν την αιτία του ατυχήματος.

Σύμφωνα με το BBC, το Νεπάλ έχει επικριθεί για το κακό του ιστορικό, αναφορικά με την αεροπορική ασφάλεια.  Τον Ιανουάριο του 2023, τουλάχιστον 72 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε δυστύχημα της Yeti Airlines που αργότερα αποδόθηκε στο ότι οι πιλότοι της έσβησαν κατά λάθος τους κινητήρες. Ήταν το πιο θανατηφόρο αεροπορικό δυστύχημα στο Νεπάλ από το 1992, όταν και οι 167 επιβαίνοντες στο αεροπλάνο της Pakistan International Airlines έχασαν τη ζωή τους, όταν συνετρίβη στο αεροδρόμιο του Κατμαντού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

Τουρκία: Σεισμός 5 ρίχτερ στη νότια χώρα, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες

ΔΕΘ-Χρυσοχοΐδης: Ανακοίνωσε Panic Button και για ανηλίκους

Έρευνα: Οι έφηβοι που ατμίζουν είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από κακή ψυχική υγεία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα