ΑΘΗΝΑ
01:31
|
08.09.2024
Είσαι φοιτητής και θες να μείνεις σε στούντιο στο Παγκράτι; Θα δώσεις 450€. Πέρασες Θεσσαλονίκη; Ε, τότε για στούντιο θα δώσεις 400€.
Ενοίκια φοιτητικών σπιτιών
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι Πανελλήνιες τελείωσαν και οι επιτυχόντες φοιτητές, πλέον, είναι έτοιμοι για το πιο όμορφο κομμάτι της ζωής τους, που είναι η φοιτητική ζωή. Ωστόσο το «σαφάρι» της αναζήτησης φοιτητικής κατοικίας μόνο εύκολη υπόθεση δεν είναι, αφού τα ενοίκια είναι απλησίαστα ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του SPI, του δείκτη τιμών του Spitogatos, σημαντική είναι η αύξηση που καταγράφεται στα ενοίκια των φοιτητικών κατοικιών στις μεγαλύτερες φοιτητουπόλεις της χώρας μας.

Αττική

φοιτητικα σπιτια, αθηνα, αττικη

Αρκετοί υποψήφιοι φοιτητές θέλουν να σπουδάσουν στην Αθήνα, είτε επειδή διαμένουν στην πρωτεύουσα είτε επειδή η σχολή προτίμησής τους ανήκει σε κάποιο από τα δημοφιλή ΑΕΙ/ΤΕΙ της Αττικής. Στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, η χαμηλότερη μέση ζητούμενη τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο φοιτητικού σπιτιού εντοπίζεται στην περιοχή της Νίκαιας, στην Πατησίων-Αχαρνών και στην Κυψέλη, ενώ η υψηλότερη τιμή παρατηρείται στην περιοχή Κολωνάκι-Λυκαβηττός και στην περιοχή Κουκάκι-Μακρυγιάννη.

Για παράδειγμα, ένα διαμέρισμα κάτω από 65 τ.μ. στην περιοχή του Ζωγράφου, που αποτελεί μία από τις δημοφιλέστερες φοιτητικές συνοικίες λόγω εγγύτητας με την Πανεπιστημιούπολη και την Πολυτεχνειούπολη, στοιχίζει κατά μέσο όρο 516 ευρώ.

Στα 400 ευρώ ανέρχεται η τιμή ενός στούντιο στη Νίκαια, που αποτελεί μία από τις οικονομικότερες περιοχές της Αττικής για αναζήτηση φοιτητικής κατοικίας. Η μεγαλύτερη αύξηση μέσης ζητούμενης τιμής φοιτητικής κατοικίας καταγράφηκε στο κέντρο της Αθήνας και στο Μετς.

Θεσσαλονίκη

foititika spitia thessaloniki f496a

Όμως και η Θεσσαλονίκη αποτελεί δημοφιλή φοιτητούπολη καθώς συγκεντρώνει μερικά από τα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας. Η τιμή του φοιτητικού σπιτιού σε αρκετές περιοχές της Θεσσαλονίκης και των Προαστίων της βρίσκεται κάτω των 10,0 ευρώ/τ.μ. με εξαίρεση το κέντρο, ενώ ως οικονομικότερες περιοχές για ενοικίαση φοιτητικού σπιτιού στη Θεσσαλονίκη αναδεικνύονται οι περιοχές του Ευόσμου και της Σταυρούπολης.

Σημειώνεται πως οι περιοχές με τις υψηλότερες μέσες ζητούμενες τιμές ανά τετραγωνικό μέτρο είναι το κέντρο της Θεσσαλονίκης και οι 40 Εκκλησιές – Ευαγγελίστρια. Οι μεγαλύτερες αυξήσεις μέσης ζητούμενης τιμής ανά τετραγωνικό μέτρο φοιτητικού σπιτιού σημειώθηκαν στην περιοχή Ανάληψη-Μπότσαρη-Νέα Παραλία, καθώς και στην περιοχή του Ευόσμου, όπου καταγράφεται μία από τις χαμηλότερες μέσες ζητούμενες τιμές για ενοικίαση στούντιο (353 ευρώ).

Υπόλοιπη Ελλάδα

ενοικια τιμεσ

Όμως, δεν είναι μόνο τα μεγάλα αστικά κέντρα όπως η Αθήνα και Θεσσαλονίκη πόλος έλξης για τους φοιτητές.

Συγκεκριμένα, φοιτητικό σπίτι αναζητούν πολλοί υποψήφιοι σε φοιτητουπόλεις στην υπόλοιπη χώρα. Οι χαμηλότερες μέσες ζητούμενες τιμές φοιτητικών σπιτιών καταγράφηκαν στη Λαμία και στο Αγρίνιο, ενώ οι υψηλότερες καταγράφονται σε σημεία έντονου τουριστικού ενδιαφέροντος, όπως η Κέρκυρα και το Ρέθυμνο. Οι μεγαλύτερες αυξήσεις τιμών σημειώθηκαν στη Χαλκίδα και στα Τρίκαλα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Τουρκία: Σεισμός 5 ρίχτερ στη νότια χώρα, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες

Τα κρυπτονομίσματα ανοίγουν το δρόμο για διασυνοριακές πληρωμές στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα