ΑΘΗΝΑ
00:42
|
06.05.2024
Οι χρήστες της Airbnb έχουν εκφράσει στο παρελθόν ανησυχίες σχετικά με τη χρήση καμερών παρακολούθησης εσωτερικών χώρων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Airbnb λέει ότι εισάγει μια παγκόσμια απαγόρευση για τη χρήση καμερών ασφαλείας σε ενοικιαζόμενα ακίνητα.

Οι αλλαγές στην πολιτική της εταιρείας θα τεθούν σε ισχύ στο τέλος του επόμενου μήνα.

Η διαδικτυακή πλατφόρμα ενοικίασης λέει ότι η κίνηση στοχεύει στην απλοποίηση των κανόνων της για τις κάμερες ασφαλείας και στην προτεραιότητα της ιδιωτικής ζωής των επισκεπτών.

Οι χρήστες της Airbnb έχουν εκφράσει στο παρελθόν ανησυχίες σχετικά με τη χρήση καμερών παρακολούθησης εσωτερικών χώρων.

«Αυτές οι αλλαγές έγιναν σε συνεννόηση με τους επισκέπτες, τους οικοδεσπότες και τους ειδικούς σε θέματα απορρήτου και θα συνεχίσουμε να αναζητούμε σχόλια για να διασφαλίσουμε ότι οι πολιτικές μας λειτουργούν για την παγκόσμια κοινότητά μας», δήλωσε ο Juniper Downs, επικεφαλής κοινοτικής πολιτικής και συνεργασιών της Airbnb.

«Καθώς η πλειονότητα των καταχωρίσεων στο Airbnb δεν αναφέρει ότι έχει κάμερα ασφαλείας, αυτή η ενημέρωση αναμένεται να επηρεάσει ένα μικρότερο υποσύνολο καταχωρίσεων στην πλατφόρμα», πρόσθεσε.

Οι ισχύοντες κανόνες της Airbnb επιτρέπουν τη χρήση καμερών ασφαλείας σε κοινόχρηστους χώρους, όπως σαλόνια και διαδρόμους, εφόσον η θέση του εξοπλισμού είναι σαφής στην καταχώριση του ακινήτου.

Η ενημερωμένη πολιτική απαγορεύει επίσης τη χρήση καμερών εξωτερικών χώρων που δείχνουν μέσα σε ιδιοκτησίες. Η Airbnb δεν επιτρέπει την τοποθέτηση καμερών παρακολούθησης σε ιδιωτικούς χώρους όπως υπνοδωμάτια και μπάνια.

Οι νέοι κανόνες θα εξακολουθούν να επιτρέπουν τη χρήση καμερών σε κουδούνια πόρτας και παρακολούθησης θορύβου στους κοινόχρηστους χώρους. Αυτές οι συσκευές πρέπει επίσης να γνωστοποιούνται στη σελίδα καταχώρισης του ακινήτου.

Η Airbnb είπε ότι επιδιώκει να εξισορροπήσει την ανάγκη για τους οικοδεσπότες να μπορούν να παρακολουθούν την ασφάλεια της ιδιοκτησίας τους και να γνωρίζουν θέματα όπως τα μη εξουσιοδοτημένα πάρτι, δίνοντας παράλληλα προτεραιότητα στο απόρρητο των επισκεπτών.

Η ανακοίνωση έρχεται λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα αφότου η αμερικανική κωμική εκπομπή Saturday Night Live μετέδωσε μια ψευδή διαφήμιση της Airbnb που περιελάμβανε ένα αστείο για μια κάμερα που ήταν κρυμμένη σε μια τουαλέτα. Το σκίτσο έχει προβληθεί περισσότερες από 1,2 εκατομμύρια φορές στο YouTube.

Διαβάστε επίσης:


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Νεκρή ανασύρθηκε η γυναίκα που έπεσε με αυτοκίνητο στο λιμάνι της Πάτρας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα