ΑΘΗΝΑ
00:05
|
20.09.2024
Οι ριπές των ισχυρών ανέμων, που φτάνουν και τα 8 μποφόρ, δημιουργούν νέες προκλήσεις στους πυροσβέστες και στους εθελοντές.
Από την αποψινή πυρκαγιά στην Εύβοια
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεν έχει τέλος ο πύρινος εφιάλτης στην κεντρική Εύβοια. Δεκάδες πυροσβέστες έχουν αναπτυχθεί σε όλα τα μέτωπα, ωστόσο οι ριπές των ισχυρών ανέμων, που σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνουν και τα 8 μποφόρ, δημιουργούν νέες συνθήκες, ενώ την ίδια στιγμή πυροσβέστες και εθελοντές προσπαθούν να δημιουργήσουν ζώνες προστασίας των χωριών που απειλούνται.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τέτοιες ζώνες δημιουργήθηκαν στο χωριό Αφράτι αλλά και στα Καμάρια, για να τα προστατέψουν και να δώσουν το χρόνο στις πυροσβεστικές δυνάμεις να αντιμετωπίσουν την φωτιά, ενώ έχουν δημιουργήσει και ενδιάμεσες ζώνες με οχήματα και χωματουργικά μηχανήματα προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν μια μικρή έστω υποχώρηση των ισχυρών ανέμων.

Από τη φωτιά στην Κ.Εύβοια

Σύμφωνα με την πυροσβεστική η φωτιά κατευθύνεται νότια, ενώ στο σημείο πνέουν πολύ ισχυροί βόρειοι άνεμοι με ριπές έως 8 μποφόρ, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές κηλιδώσεις που δημιουργούν νέες εστίες, ενώ οι πυροσβέστες έχουν να αντιμετωπίσουν την γεωμορφολογία του εδάφους.

Η μεγαλύτερη μάχη που δίνουν οι πυροσβέστες είναι μέσα σε μια πευκόφυτη περιοχή, την ίδια στιγμή που οι πυκνοί μαύροι καπνοί έχουν κυριολεκτικά δημιουργήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα στην ευρύτερη περιοχή, ενώ φτάνουν ακόμη και μέχρι την Αττική.

Νέφος αιθάλης από τα καμένα της Εύβοιας…στην Αττική

Ως τις 21.30 εκδόθηκαν 3 μηνύματα από το 112, το πρώτο για την ενημέρωση, το δεύτερο για την απομάκρυνση των κατοίκων από τον οικισμό Αφράτι και το τρίτο για την απομάκρυνση των κατοίκων από τους μικρούς οικισμούς Καμάρι, Καλύβια και ‘Αγιος Γεώργιος Αρμάς με κατεύθυνση προς Χαλκίδα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε 55χρονη, στέλεχος της ΕΡΤ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Βρήκαν πτώμα γυναίκας σε παραλία της Πάτρας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα