ΑΘΗΝΑ
20:11
|
16.09.2024
Το 18κτάμηνο της προφυλάκισης έληγε κανονικά την 1η Σεπτεμβρίου. Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και κατ' οίκον περιορισμός οι όροι της πρόωρης αποφυλάκισης.
Εκτός φυλακής ο μοιραίος σταθμάρχης της τραγωδίας των Τεμπών
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεκτό από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές έγινε το αίτημα αποφυλάκισης του σταθμάρχη της Λάρισας Βασίλη Σαμαρά που είχε προφυλακισθεί ως ο βασικός υπαίτιος της τραγωδίας των Τεμπών. Το δεκαοκτάμηνο της προφυλάκισης έληγε την 1η Σεπτεμβρίου, ωστόσο, αποφυλακίσθηκε υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και του κατ’ οίκον περιορισμού.

Να σημειωθεί πως σήμερα είναι κανείς εκτός φυλακής όλοι οι κατηγορούμενοι για τα Τέμπη που είχαν προφυλακιστεί. Στο εδώλιο όταν γίνει η δίκη θα καθίσουν -με τα σημερινά δεδομένα – 41 άτομα. Η δικογραφία αναμένεται να παραδοθεί από τον Εφέτη ανακριτή ίσως το Φθινόπωρο, εφόσον δεν προκύψει κάτι καινούργιο που θα πρέπει να ερευνηθεί. Η δίκη η οποία θα γίνει σε διαμορφωμένη αίθουσα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στην Λάρισα, δεν αναμένει να ξεκινήσει πριν από τα Χριστούγεννα.

Στο μεταξύ, ποινική δίωξη σε βάρος της προέδρου της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ), Ιωάννας Τσαπαρίκου, ασκήθηκε στις 30/7 από τον Εισαγγελέα Εφετών Λάρισας για το κακούργημα της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών, και για τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας, της βαριάς σωματικής βλάβης και της ελαφριάς σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κακοκαιρία Boris: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στην Κεντρική Ευρώπη (upd)

Νέα φωταγώγηση του Ναού του Ποσειδώνα και συναυλία Ξαρχάκου στο Σούνιο (live streaming)

Δημοσκόπηση Alco: Μείωση ποσοστών ΝΔ, μικραίνει η ψαλίδα της δεύτερης θέσης

Σεισμός 5,2 Ρίχτερ ταρακούνησε τη Ρουμανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα