ΑΘΗΝΑ
03:02
|
19.09.2024
«Κανείς δεν θα μας αφήσει να προκαλέσουμε τον θάνατο 2 εκατομμυρίων πολιτών από την πείνα», διαμαρτυρήθηκε ο ακροδεξιός υπουργός Σμότριτς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών, Μπεζαλέλ Σμότριτς, δήλωσε ότι θεωρεί «δικαιολογημένο και ηθικό» το μπλοκάρισμα της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας, ακόμη κι αν αυτό οδηγήσει σε λιμοκτονία 2 εκατομμυρίων αμάχων, ανέφεραν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Εξέφρασε μάλιστα και τη δυσαρέσκειά του για το ότι η διεθνής κοινότητα δεν θα έβλεπε κάτι τέτοιο όπως αυτός.

Ο Σμότριτς έκανε αυτές τις παρατηρήσεις σε ένα συνέδριο στο Γιαντ Μπενγιαμίν, που διοργανώθηκε από το πρακτορείο Israel Hayom.

«Αφήνουμε να μπει η βοήθεια γιατί δεν υπάρχει επιλογή», ​​είπε.

«Δεν μπορούμε, στην τρέχουσα παγκόσμια πραγματικότητα, να διαχειριστούμε έναν πόλεμο. Κανείς δεν θα μας αφήσει να προκαλέσουμε τον θάνατο 2 εκατομμυρίων πολιτών από την πείνα, παρόλο που μπορεί να είναι δικαιολογημένο και ηθικό μέχρι να επιστραφούν οι όμηροι μας. Ανθρωπισμός [μόνο] σε αντάλλαγμα για ανθρωπισμό είναι ηθικά δικαιολογημένος, αλλά τι μπορούμε να κάνουμε; Ζούμε σήμερα σε μια συγκεκριμένη πραγματικότητα, χρειαζόμαστε διεθνή νομιμότητα για αυτόν τον πόλεμο», πρόσθεσε περαιτέρω.

Διαβάστε επίσης:

Τα πρόσφατα σχόλια του Σμότριτς έχουν προκαλέσει οργή, αντανακλώντας μια ανησυχητική ρητορική που ερμηνεύεται ως ενδεικτική μιας ξεκάθαρα γενοκτονικής πρόθεσης.

Αυτή η ρητορική έρχεται καθώς η ισραηλινή γενοκτονία στη Γάζα συνεχίζεται αμείωτη για πάνω από 10 μήνες. Η συνεχιζόμενη επιθετικότητα είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 40.000 Παλαιστινίων και έχει οδηγήσει σε ανθρωπογενή λιμοκτονία, με τα παιδιά να είναι μεταξύ των πιο ευάλωτων θυμάτων.

Υποστηρικτής της κατοχής της Γάζας

Ο Σμότριτς υποστήριξε ότι το Ισραήλ πρέπει να ανακτήσει τον πλήρη έλεγχο του τι εισέρχεται στη Λωρίδα της Γάζας, εκφράζοντας την αντίθεσή του στη θέση του στρατού και του υπουργού Ασφαλείας Γιοάβ Γκάλαντ.

Και πρόσθεσε, «Δεν ξέρω αν ο πρωθυπουργός δεν θέλει ή δεν καταφέρνει να τους χαλιναγωγήσει».

Ο ακροδεξιός υπουργός σημείωσε ότι παρόλο που υποστήριξε την ιδέα της εκ νέου κατοχής του Ισραήλ στη Γάζα, δεν επέμεινε να γίνει αυτό επίσημος στόχος του πολέμου.

Ομοίως, τον περασμένο μήνα, ο Σμότριτς είπε στην Κνεσέτ: «Το Παλαιστινιακό Κράτος δεν μπορεί να ιδρυθεί γιατί δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως παλαιστινιακός λαός».

Διαβάστε ακόμα:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τι θα δούμε στο Εθνικό Θέατρο τη νέα σεζόν

Αρνείται τις σχέσεις με το Ισραήλ η Σαουδική Αραβία

Το Ισραήλ ετοιμάζεται για πόλεμο με το Λίβανο, μετά το νέο κύμα εκρήξεων

Σχέδιο για τον Μπάιντεν καταστρώνει ο Ζελένσκι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα