ΑΘΗΝΑ
18:45
|
19.09.2024
Ανακοίνωση της «Λαϊκής Δράσης - Ομάδας Κομμουνιστών/Αγωνιστών» για τη δράση της στα πύρινα μέτωπα της Αττικής.
Εικόνα που ανήρτησε η «Λαϊκή Δράση-Ομάδα Κομμουνιστών/Αγωνιστών»
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανακοίνωση επ’ αφορμής της αρωγής της στις επιχειρήσεις κατάσβεσης των πύρινων μετώπων στην Αττική εξέδωσε η «Λαϊκή Δράση – Ομάδα Κομμουνιστών/Αγωνιστών».

Εικόνα που ανήρτησε η «Λαϊκή Δράση – Ομάδα Κομμουνιστών/Αγωνιστών»

«Εδώ είναι η Αττική φαιό νταμάρι, κι εγώ ένα πεδίο βολής φτηνό, που ασκούνται βρίζοντας ξένοι φαντάροι…

Για την συμμετοχή της ομάδας μας στις χθεσινοβραδινες ολονύκτιες επιχειρήσεις κατάσβεσης των πύρινων μετώπων!

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που απειλούσε το Παίδων Πεντέλης!

Κατά την διάρκεια των χθεσινών πύρινων μετώπων, των νέων καπιταλιστικών κρατικών καταστροφών που διαλύουν λαϊκές κατοικίες και καταστρέφουν τον φυσικό πλούτο της Αττικής, κομμουνιστικό κλιμάκιο της Λαϊκής Δράσης και από κοινού με την Ομάδα Συμβολής Αντιμετώπισης Καταστροφών συνδράμαμε στις επιχειρήσεις κατάσβεσης για συνολικά 6 ώρες (12:00 έως τις πρώτες πρωινές ώρες).

Στην αρχή συγκεντρωθήκαμε στο γήπεδο του Διονύσου και έπειτα από συνεννόηση με αξιωματικό του ΠΣ πήγαμε στην οδό Καβάφη στον Διόνυσο, όπου μαζί με οχήματα της επαρχίας προστατεύσαμε κατοικίες.

Μετά την ανακοπή του μετώπου εκεί, συγκεντρωθήκαμε στην πλατεία παλιάς Πεντέλης και έπειτα από εκ νέου συννενόηση με αξιωματικούς του ΠΣ πήγαμε στο νοσοκομείο παίδων.

Στο νοσοκομείο παίδων επανδρώσαμε τα κανονάκια με μάνικες που διαθέτει το νοσοκομείο και μαζί με άλλους εθελοντές βρεθήκαμε ανάμεσα στο μέτωπο και τις αντλίες οξυγόνου και πετρελαίου, όπου κατορθώσαμε να ανακόψουμε το μέτωπο.

Οι υπέροχοι στίχοι του Άλκη Αλκαίου και η μουσική του Θάνου Μικρούτσικου αποτυπώνουν την πραγματικότητα.

Στην προκειμένη περίπτωση, η Αττική μετατρέπεται σε φαιό νταμάρι, σε ένα πεδίο βολών για ξένους νατοικούς φαντάρους, όπως και ολόκληρη η χώρα, για τους πολέμους του ιμπεριαλιστικού άξονα θανάτου ΗΠΑ ΝΑΤΟ ΕΕ απέναντι στον λαό της Ρωσίας και τους λαούς της μέσης Ανατολής (Παλαιστίνη, Λίβανος, Ιράν, Υεμένη).

Σε αυτές τις στιγμές που ο κρατικός μηχανισμός του εξαρτημένου αστικού κράτους της Ελλάδας είναι ανύπαρκτος, προετοιμαζόμενος για να στηρίξει ακριβώς αυτούς τους πολέμους και να τσακίσει τον εσωτερικό εχθρό, είναι καθήκον των κομμουνιστών να βρεθούν τόσο στα πύρινα μέτωπα όσο και να παλέψουν για να συγκροτηθεί ένα παλλαϊκό αντιφασιστικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα αντίστασης και υπεράσπισης των λαϊκών αναγκών, για την ανεξαρτησία και την λαοκρατία.

Το καπιταλιστικό ιμπεριαλιστικό σύστημα και ο εξαρτημένος ελληνικός καπιταλισμός, το μόνο που προσφέρουν στην εργατική τάξη και τον λαό είναι στάχτη, θάνατος, πόλεμος και φτώχια!

Να οργανωθούμε στο Μέτωπο Λαϊκού Αγώνα ”Ηλέκτρα Αποστόλου”, να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την ανατροπή αυτής της κατάστασης!»

-Λαϊκή Δράση – Ομάδα Κομμουνιστών/Αγωνιστών

Εικόνα που ανήρτησε η «Λαϊκή Δράση – Ομάδα Κομμουνιστών/Αγωνιστών»
Εικόνα που ανήρτησε η «Λαϊκή Δράση – Ομάδα Κομμουνιστών/Αγωνιστών»
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επίσπευση των εκλογών στο ΣΥΡΙΖΑ ζητά ο Πολάκης

Νεκροί δύο Ισραηλινοί στρατιώτες και εννιά τραυματίες από επιθέσεις της Χεζμπολάχ

Το σχολείο Ius Scholae και τα ξενοφοβικά αντανακλαστικά της κυβέρνησης Μελόνι

Διάγγελμα Νασράλα μετά το διπλό κύμα εκρήξεων στον Λίβανο (live)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα