ΑΘΗΝΑ
22:45
|
19.09.2024
Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ, Ε. Χοκστάιν αναμένεται απόψε στο Ισραήλ και την Πέμπτη στη Βηρυτό.
Έιμος Χοκστάιν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα αποστολή για μεσολάβηση μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου με στόχο την αποτροπή μίας ευρύτερης σύγκρουσης έπειτα από την ισραηλινή δολοφονική επίθεση σε βάρος διοικητή της Χεζμπολάχ στις 30 Ιουλίου στη Νότια Βηρυτό αναλαμβάνει ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ, Έιμος Χοκστάιν.

Ο Χοκστάιν αναμένεται απόψε στο Τελ Αβίβ και ως την Πέμπτη αναμένεται να μεταβεί στη Βηρυτό.

Η εμιρατινή εφημερίδα The National επικαλούμενη διπλωματικές πηγές ανέφερε σε σημερινό ρεπορτάζ πως ο Χοκστάιν επανέρχεται στην περιοχή με στόχο την αποτροπή ισραηλινο-λιβανικής πολεμικής σύγκρουσης  καθώς η Χεζμπολάχ έχει προειδοποιήσει με σφοδρά αντίποινα για την δολοφονία του διοικητή τής Φουάντ Σουκρ στις 30 Ιουλίου στη Νότια Βηρυτό.

Στη γύρα Μπλίνκεν, Μπερνς, Μακγκέρκ…

Διπλωματική πηγή που επικαλείται η εφημερίδα ανέφερε ότι οι ΗΠΑ «θέλουν να προετοιμάσουν το έδαφος για επιτυχείς διαπραγματεύσεις» ενόψει της πιθανής επανάληψης των έμμεσων συναντήσεων αντιπροσωπειών του Ισραήλ και της Χαμάς σε Κατάρ ή Αίγυπτο, την Πέμπτη, 15 Αυγούστου.

Η ίδια εφημερίδα επικαλούμενη Λιβανέζους αξιωματούχους ανέφερε πως Δυτικοί μεσολαβητές έμμεσα πρότειναν κίνητρα να «φτιάξουν» την οικονομία του Λιβάνου (που περνά παρατεταμένη κρίση εδώ και 5 χρόνια) με αντάλλαγμα τα «περιορισμένα» αντίποινα της Χεζμπολάχ κατά του Ισραήλ.

Παράλληλα με τον Χοκστάιν, αναλαμβάνουν «δράση» και άλλοι Αμερικανοί αξιωματούχοι με πρώτο τον υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν που επανέρχεται άμεσα σε Κατάρ, Αίγυπτο και Ισραήλ, τον ειδικό απεσταλμένο του Λευκού Οίκου για Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική, Μπρετ Μακγκέρκ και τον διευθυντή της CIA, Γουίλιαμ Μπερνς που μεταβαίνει στο Κατάρ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Δημοσκόπηση MRB: Νίκη Κασσελάκη αλλά στην πέμπτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα