ΑΘΗΝΑ
01:40
|
22.09.2024
Η έπαυλη στην οποία βρέθηκαν τελούσε υπό ανακατασκευή όταν το ηφαίστειο εξερράγη.
φωτο: Ministero della Cultura
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν άλλα δύο θύματα της ηφαιστειακής έκρηξης που σημειώθηκε πριν από σχεδόν 2.000 χρόνια, ανέφερε σήμερα η διεύθυνση του αρχαιολογικού πάρκου της Πομπηίας.

Οι σκελετοί ενός άνδρα και μιας γυναίκας βρέθηκαν σε ένα μικρό, προσωρινό υπνοδωμάτιο σε μια έπαυλη που τελούσε υπό ανακατασκευή όταν ο Βεζούβιος εξερράγη αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης:

Η γυναίκα ήταν ξαπλωμένη σε ένα κρεβάτι με χρυσά, ασημένια και χάλκινα νομίσματα γύρω της, μαζί με κοσμήματα μεταξύ των οποίων χρυσά και μαργαριταρένια σκουλαρίκια. Ο άνδρας βρισκόταν στα πόδια του κρεβατιού.

Η κάποτε ακμάζουσα πόλη Πομπηία, κοντά στη Νάπολη, και η γύρω περιοχή θάφτηκαν κάτω από τέφρα του Βεζούβιου το 79 μ.Χ.

Από την έκρηξη του ηφαιστείου σκοτώθηκαν χιλιάδες Ρωμαίοι που αγνοούσαν ότι ζούσαν στους πρόποδες ενός από τα μεγαλύτερα ηφαίστεια της Ευρώπης. Η έκρηξη έθαψε την πόλη κάτω από ένα παχύ στρώμα τέφρας, διατηρώντας σχεδόν ανέπαφα τα σώματα πολλών από τους κατοίκους και τα κτίρια της. Η θαμμένη πόλη ανακαλύφθηκε μόλις τον 16ο αιώνα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο άνδρας και η γυναίκα είχαν επιλέξει ένα μικρό δωμάτιο ως καταφύγιο, περιμένοντας να τελειώσει η βροχή από κομμάτια βράχων που σφράγισαν την πόρτα και εμπόδισαν τη διαφυγή τους. Θάφτηκαν εν τέλει από τη ροή της λάβας και άλλων υλικών από το ηφαίστειο.

«Η ευκαιρία να αναλύσουμε τα ανεκτίμητα ανθρωπολογικά δεδομένα για τα δύο θύματα… μας επιτρέπει να ανακτήσουμε έναν σημαντικό αριθμό δεδομένων για την καθημερινότητα των κατοίκων της Πομπηίας», ανέφερε ο διευθυντής του αρχαιολογικού πάρκου Γκάμπριελ Τσουχτρίγκελ. \

Διαβάστε ακόμα:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

CERN: Ανακοινώνει μαζικές απολύσεις Ρώσων επιστημόνων-Ακυρώνονται άδειες παραμονής

Ρωσία: Ασφαλής αποσύνθεση τοξικών αποβλήτων με χρήση…λάμπας

Ρωσία: Νέα προηγμένη μέθοδος διάγνωσης της επιληψίας σε ασθενείς

Ρωσία: Ανακαλύφθηκε ταφικό μνημείο από την μέση Νεολιθική περίοδο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα