ΑΘΗΝΑ
13:04
|
23.06.2026
Πέρυσι σκοτώθηκαν τουλάχιστον 19 άνθρωποι από καταρρεύσεις αυθαίρετων, ημιτελών κτιρίων στην οικονομική πρωτεύουσα της χώρας.
Ακτή Ελεφαντοστού
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν όταν κατέρρευσε έν μέρει ένα υπό κατασκευή τέμενος στο Αμπιτζάν, όπως έγινε γνωστό από το Στρατιωτικό Πυροσβεστικό Σώμα (GSPM) της Ακτής Ελεφαντοστού.

Η ζωή των δύο τραυματιών δεν κινδυνεύει. Ωστόσο ο απολογισμός είναι προσωρινός, επειδή οι έρευνες συνεχίζονται, είπε ο επικεφαλής της επιχείρησης διάσωσης της GSPM, ο Αλμπάν Κονάν. Μέχρι το απόγευμα είχε ολοκληρωθεί η έρευνα στο 70% των χαλασμάτων.

Το τέμενος βρίσκεται στο κέντρο του Αμπιτζάν, στη συνοικία Κοκοντί. Το υπουργείο Δόμησης και Χωροταξίας δεν έχει ακόμη ανακοινώσει εάν ήταν νόμιμη η κατασκευή του.

Τους τελευταίους τρεις μήνες έχουν καταρρεύσει τρία κτίρια στην ίδια κοινότητα, σύμφωνα με τον Αλμπάν Κονάν. Πέρυσι σκοτώθηκαν τουλάχιστον 19 άνθρωποι από καταρρεύσεις αυθαίρετων, ημιτελών κτιρίων στην οικονομική πρωτεύουσα της χώρας.

Το Αμπιτζάν, μια μεγαλούπολη 6 εκατομμυρίων κατοίκων, που γνωρίζει οικονομική άνθιση, βιώνει επίσης αυξανόμενη οικοδομική δραστηριότητα τα τελευταία χρόνια, όμως πολλές φορές τα κτίρια χτίζονται χωρίς άδεια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πανελλαδική απεργία οικοδόμων στις 24 Ιουνίου-«Τέρμα τα ψέματα, λύσεις και συγκεκριμένες πράξεις»

Σε 24ωρη απεργία προχωρά η Ομοσπονδία Οικοδόμων, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις με φόντο τα οξυμένα προβλήματα, τα εργατικά ατυχήματα και την κλοπή των ενσήμων.
ΣΥΝΑΦΗ

Συγγνώμη από τη βρετανική Dettol στο κοινό της Κίνας για τη διαφήμιση που θα απολύμανε τους «τοξικούς Κινέζους»

Οι Πατριάρχες Ιεροσολύμων επισκέπτονται τους τραυματισμένους πιστούς της Γάζας

Βurnout: Η αθέατη πλευρά της εργασιακής εκμετάλλευσης στην εκπαίδευση

Κινητοποίηση στις 24 Ιουνίου για την τραγική υποστελέχωση στην Ψυχική Υγεία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα