ΑΘΗΝΑ
19:55
|
16.09.2024
Θα εισηγηθεί στη Βουλή, να κινεί απευθείας αυτόφωρο ποινικό αδίκημα, η χρήση της λέξης.
Να σβήσει τη λέξη από το λεξιλόγιο του Νεοέλληνα θέλει ο βουλευτής της ΝΔ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στη χρήση του προφορικού λόγου επέκτεινε τα ενδιαφέροντά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Θάνος Πλεύρης, τονίζοντας σήμερα από τον αέρα του ΣΚΑΪ ότι με το άνοιγμα της Βουλής θα εισηγηθεί η χρήση του όρου «μπάτσος» για την περιγραφή αστυνομικών να κινεί αυτόφωρο ποινικό αδίκημα.

Σχολιάζοντας την πρόσφατη αντιπαράθεση που είχε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς με αστυνομικό, για τον οποίο μετά από χυδαίες επιθέσεις που δέχθηκε μέσα από πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποίησε τον συγκεκριμένο «προσβλητικό» -κατά τον κ. Πλεύρη- όρο «μπάτσος», ο βουλευτής της ΝΔ έκανε λόγο για «ατοπήματα» και «προκλητικότητα» από την πλευρά του ευρωβουλευτή.

«Η χρησιμοποίηση του όρου “μπάτσος” έχει ξεφύγει. Και με το άνοιγμα της Βουλής θα αναλάβω μία πρωτοβουλία και με άλλους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και από άλλα κόμματα, εάν το επιθυμούν, ώστε πλέον ο όρος “μπάτσος” απευθείας να κινεί αυτόφωρο ποινικό αδίκημα, να μη χρειάζεται κανένας να κάνει μηνυτήρια αναφορά» ανέφερε.

«Πρέπει πλέον οι αστυνομικοί που κάνουν τη δουλειά τους, να προστατεύονται από κάθε κομπλεξικό, από κάθε τύπο του αναρχικού ή του οποιουδήποτε χώρου και από οποιονδήποτε άλλον θέλει να βγάλει τα όποια συμπλέγματα έχει σε βάρος των αστυνομικών» τόνισε.

Υπενθυμίζεται ότι για τη συγκεκριμένη αντιπαράθεση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, αλλά και συνδικαλιστικές οργανώσεις αστυνομικών έσπευσαν να επιτεθούν στον ευρωβουλευτή, ζητώντας μάλιστα από τον ΣΥΡΙΖΑ να τον διαγράψει, ενώ ο ίδιος ο κ. Παππάς, αντέδρασε τονίζοντας, μέσω Instagram ότι «σέβεται και αναγνωρίζει τα σώματα ασφαλείας» και έκανε λόγο για μικροπολιτική αντιπαράθεση από την πλευρά της κυβέρνησης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κατηγορίες στον Ράιαν Γ. Ρουθ για την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ

Το Ισραήλ ετοιμάζεται για κλιμάκωση του πολέμου στο Λίβανο

Δημοσκόπηση Alco: Μείωση ποσοστών ΝΔ, μικραίνει η ψαλίδα της δεύτερης θέσης

Αναβαθμίζονται τα συστήματα πυρόσβεσης σε Αρχαία Αγορά και Κεραμεικό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα