ΑΘΗΝΑ
09:04
|
20.09.2024
Δεινή ορειβάτης, σε ηλικία 70 ετών, αναρριχήθηκε δύο φορές στο όρος Ontake της Ιαπωνίας, ύψους 3.067 μέτρων.
Η Τομίκο Ιτόκα γιόρτασε τα 116α γενέθλιά της πριν από τρεις μήνες
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Τομίκο Ιτόκα, μια Γιαπωνέζα, έγινε ο γηραιότερος εν ζωή άνθρωπος στον κόσμο σε ηλικία 116 ετών, μετά τον θάνατο της 117χρονης Μαρία Μπράνιας, σύμφωνα με τα Ρεκόρ Γκίνες.

Η ηλικία και η ημερομηνία γέννησής της –23 Μαΐου 1908- επιβεβαιώθηκαν από την Gerontology Research Group , η οποία επικυρώνει στοιχεία ατόμων που πιστεύεται ότι είναι 110 ετών και άνω, που την τοποθέτησε στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης υπεραιωνόβιων.

Η Ιτόκα ζει σε ένα γηροκομείο στην πόλη Ashiya, το οποίο επιβεβαίωσε επίσης την ημερομηνία γέννησής της. Όταν της είπαν ότι έγινε το γηραιότερο άτομο στον κόσμο, απάντησε, «Ευχαριστώ», μια φράση που χρησιμοποιεί συχνά στους φροντιστές του γηροκομείου, αναφέρουν πληροφορίες.

Πανέμορφη, σε ηλικία 100 ετών

Σύμφωνα με το προσωπικό του οίκου ευγηρίας, το συνηθισμένο πρωινό της είναι εάν δημοφιλές στην Ιαπωνία ρόφημα με γεύση γιαουρτιού που ονομάζεται Calpis, ενώ το αγαπημένο της φαγητό είναι οι μπανάνες.

Η Ιτόκα γιόρτασε τα 116α γενέθλιά της πριν από τρεις μήνες, λαμβάνοντας λουλούδια, μια τούρτα και μια κάρτα από τον δήμαρχο της περιοχής.

Αθλητικός τύπος, σε ηλικία 94 ετών

Γεννημένη στην Οσάκα, η υπεραιωνόβια κυρία ήταν αθλήτρια βόλεϊ πριν παντρευτεί σε ηλικία 20 ετών και αποκτήσει δύο κόρες και δύο γιους. Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ανέλαβε το εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας του συζύγου της που βρισκόταν στη Νότια Κορέα.

Δεινή ορειβάτης, σε ηλικία 70 ετών, αναρριχήθηκε δύο φορές στο όρος Ontake της Ιαπωνίας, ύψους 3.067 μέτρων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρακολουθούν τους χρήστες, επιβεβαιώνει η εποπτική αρχή των ΗΠΑ

Στις φλόγες το Περού-Καίγονται καλλιέργειες και αρχαιολογικοί χώροι

Ένας νεκρός και ένας τραυματίας από επίθεση με μαχαίρι στην Ολλανδία

Βόλος: Ξεκινάει η δίκη για τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Μάγγου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα