ΑΘΗΝΑ
14:41
|
19.09.2024
Η έρευνα φέρεται να εξετάζει δραστηριότητες όπως ο εκβιασμός και ο τζόγος που φέρεται να διευκολύνονται μέσω της επικοινωνίας μεταξύ των χρηστών του Telegram.
Ο ιδρυτής και CEO της δημοφιλούς εφαρμογής, Πάβελ Ντούροφ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση της Ινδίας διεξάγει έρευνα γύρω από το Telegram λόγω ανησυχιών ότι η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων χρησιμοποιείται για εγκληματικές δραστηριότητες όπως ο εκβιασμός και ο τζόγος, σύμφωνα με δημοσίευμα στο διαδικτυακό μέσο ενημέρωσης Moneycontrol. Το δημοσίευμα ακολουθεί τη σύλληψη του διευθύνοντος συμβούλου της Telegram, Πάβελ Ντούροφ, στη Γαλλία το Σαββατοκύριακο.

Η έρευνα για την πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων διευθύνεται από το Κέντρο Συντονισμού Κυβερνοεγκλήματος υπό το υπουργείο Εσωτερικών και το υπουργείο Ηλεκτρονικής και Πληροφορικής της Ινδίας, έγραψε τη Δευτέρα το Moneycontrol. Η εφαρμογή θα μπορούσε ακόμη και να απαγορευτεί στην Ινδία, ανάλογα με τα ευρήματα της έρευνας, ανέφερε στο μέσο κυβερνητικός αξιωματούχος.

Το Telegram αριθμεί πάνω από πέντε εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες στην Ινδία.

Διαβάστε ακόμα:

Αν και η εφαρμογή συμμορφώνεται με τους Κανόνες Πληροφορικής της Ινδίας, το γεγονός ότι δεν έχει γραφείο στη χώρα φέρεται να περιπλέκει τις προσπάθειες της κυβέρνησης να ρυθμίσει και να διερευνήσει την πλατφόρμα.

Ο ρωσικής καταγωγής και υπηκοότητας Πάβελ Ντούροφ –ο οποίος είναι επίσης πολίτης της Γαλλίας, των ΗΑΕ και του Άγιου Χριστόφορου και Νέβις– συνελήφθη κατά την προσγείωση στο αεροδρόμιο Μπουρζέ του Παρισιού το Σάββατο 24/8. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατηγορείται ότι απέτυχε να περιορίσει τις εγκληματικές δραστηριότητες στην πλατφόρμα του και για τα ισχυρά εργαλεία κρυπτογράφησης της εφαρμογής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γιατί τώρα η νέα πρόταση από το Ισραήλ για εκεχειρία και ομήρους;

SOS Μαίναλο: Αρνητική γνωμοδότηση της Διεύθυνσης Δασών Αργολίδας για τις ανεμογεννήτριες σε 4 βουνά

Ποινική διαδικασία εναντίον του προέδρου της Αργεντινής για «κλοπή» αεροπλάνου ξεκινά η Βενεζουέλα

ΗΠΑ: Για πρώτη φορά από το 1996 το συνδικάτο των φορτηγατζήδων δε στηρίζει Δημοκρατικούς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα