ΑΘΗΝΑ
07:17
|
06.05.2024
«Στη Βραζιλία, ένα δικαστήριο ζήτησε δεδομένα που είναι τεχνολογικά αδύνατο να αποκτήσουμε».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Telegram ήταν αδύνατον να συμμορφωθεί με την απαίτηση δικαστηρίου της Βραζιλίας να κοινοποιήσει πληροφορίες και θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης που απαγόρευσε την εφαρμογή μηνυμάτων στη χώρα, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Telegram, Πάβελ Ντούροφ

«Στη Βραζιλία, ένα δικαστήριο ζήτησε δεδομένα που είναι τεχνολογικά αδύνατο να αποκτήσουμε. Ασκούμε έφεση κατά της απόφασης και ανυπομονούμε για το τελικό ψήφισμα», ανέφερε ο ρωσικής καταγωγής επιχειρηματίας σε ανάρτησή του την Πέμπτη.

Αυτή την εβδομάδα, το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας διέταξε τα ηλεκτρονικά καταστήματα εφαρμογών και τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών να αναστείλουν την πρόσβαση στο Telegram στη χώρα. Η απόφαση ήρθε αφότου η πλατφόρμα απέτυχε να ανταποκριθεί στο αίτημα να παραδώσει στις αρχές πληροφορίες που εικάζεται ότι θα μπορούσαν να διευκολύνουν μια έρευνα για ένα μακελειό σε σχολείο.

Η αστυνομία της Βραζιλίας ερευνά το διαδικτυακό αποτύπωμα ενός 16χρονου υπόπτου που σκότωσε τέσσερις ανθρώπους και τραυμάτισε δώδεκα άλλους τον περασμένο Νοέμβριο. Φέρεται να μοιράστηκε εξτρεμιστικό περιεχόμενο μέσω Telegram και να ήταν μέλος ομαδικών συνομιλιών ακροδεξιών ομάδων. Οι αρχές υποψιάζονται ότι άλλα άτομα σε αυτές τις ομάδες μπορεί να ενθάρρυναν τον νεαρό για το ένοπλο μακελειό.

Ο Ντούροφ σημείωσε ότι στο παρελθόν η εταιρεία του αντιμετώπισε κυβερνητικά αιτήματα που ήταν αντίθετα με τις αξίες της σε άλλες χώρες, όπως η Κίνα, το Ιράν και η Ρωσία.

«Σε περιπτώσεις όπου οι τοπικοί νόμοι αντιτίθενται σε αυτήν την αποστολή ή έχουν τεχνολογικά ανέφικτες απαιτήσεις, πρέπει κάποιες φορές να εγκαταλείψουμε τέτοιες αγορές», είπε.

Ο επιχειρηματίας δεσμεύτηκε ότι το Telegram θα διατηρήσει την ασυμβίβαστη προσέγγισή του για την προστασία της ιδιωτικής ζωής.

«Ανεξάρτητα από το κόστος, θα υπερασπιστούμε τους χρήστες μας στη Βραζιλία και το δικαίωμά τους στην ιδιωτική επικοινωνία», έγραψε.

Η μητρική εταιρεία της Telegram λειτουργεί από το Ντουμπάι. Το 2018, ένα δικαστήριο στη Μόσχα απαγόρευσε την εφαρμογή μετά από αίτημα της ρωσικής ρυθμιστικής αρχής μέσων ενημέρωσης, η οποία κατέκρινε την αποτυχία της πλατφόρμας να παράσχει κλειδιά κρυπτογράφησης στην αστυνομία.

Η εταιρεία ισχυρίστηκε ότι δεν μπορούσε να συμμορφωθεί με το αίτημα, λόγω του τρόπου λειτουργίας της εφαρμογής. Οι προσπάθειες επιβολής της απαγόρευσης της εφαρμογής στη Ρωσία ήταν σε μεγάλο βαθμό ανεπιτυχείς και η απαγόρευση άρθηκε δύο χρόνια αργότερα. Η ρωσική απαγόρευση φέρεται να άρθηκε αφού η Telegram κατέβαλε περισσότερες προσπάθειες για να συνεργαστεί με τις αρχές στη διερεύνηση υποθέσεων τρομοκρατίας.

Στο παρελθόν, το Telegram τροποποίησε τους όρους στους οποίους καλούνται να συμφωνήσουν οι χρήστες του, όπως απαιτείται από τη νομοθεσία της Ε.Ε. για τη συλλογή και την κοινή χρήση μεταδεδομένων. Επιμένει, ωστόσο, ότι δεν έχει πρόσβαση στο περιεχόμενο των μηνυμάτων και ως εκ τούτου δεν μπορεί να το μοιραστεί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Νεκρή ανασύρθηκε η γυναίκα που έπεσε με αυτοκίνητο στο λιμάνι της Πάτρας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα