ΑΘΗΝΑ
14:19
|
20.09.2024
Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν 4 στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ από τους δικαστές στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Η αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη.
Ομόφωνα αθώοι οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση των καταγγελόμενων από τον Π. Πολάκη «παράνομων προσλήψεων στο ΚΕΕΛΠΝΟ» επί υπουργίας Άδ. Γεωργιάδη το 2013-2014
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων οι τέσσερις κατηγορούμενοι για την υπόθεση των καταγγελλόμενων από τον βουλευτή Παύλο Πολάκη «22 παράνομων προσλήψεων» στο ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο 2013-2014, επί υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη. Οι τέσσερις κατηγορούμενοι δικάστηκαν για πράξεις απιστίας και συνέργειας σε αυτήν. Οι δικαστές δεν υιοθέτησαν την εισαγγελική πρόταση για ενοχή των κατηγορουμένων και έκριναν ότι δεν στοιχειοθετήθηκε το αδίκημα της απιστίας.

Στο εδώλιο βρέθηκαν: ο πολιτευτής της ΝΔ, Σταμάτης Πουλής, η σύζυγός του, Ανδρονίκη Θεοφιλάτου, η πρώην οικονομική διευθύντρια του ΚΕΕΛΠΝΟ, Αικατερίνη Πολύζου και ο πρώην διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόδωρος Παπαδημητρίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της απόφασης που ανέγνωσε ο πρόεδρος, ο μεν πρώτος κατηγορούμενος κηρύχθηκε αθώος «καθώς δεν στοιχειοθετείται η αντικειμενική υπόσταση του αδικήματος της απιστίας». Στην απόφαση που ανακοινώθηκε αναφέρεται ότι: «Το δικαστήριο θεωρεί ότι η σύνταξη και υπογραφή των μισθολογικών καταστάσεων δε συνιστά αδικοπρακτική ενέργεια. Αθώοι και οι λοιποί κατηγορούμενοι λόγω του παρακολουθηματικού χαρακτήρα (σε σχέση με την κύρια κατηγορία της απιστίας) του αδικήματος», τόνισε ο πρόεδρος της έδρας. Σύμφωνα με τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, οι επίμαχες προσλήψεις «ζημίωσαν το ελληνικό Δημόσιο κατά περίπου 250.000 ευρώ και δεν υπήρξε καμία νόμιμη διαδικασία προκήρυξης τους». Μετά το πέρας της διαδικασίας ο κ. Πουλής δήλωσε ότι δέκα χρόνια μετά «η σκευωρία κατέρρευσε».

Ο εισαγγελέας της έδρας Σπύρος Παππάς εισηγήθηκε την ενοχή των τεσσάρων υποστηρίζοντας ότι  «σε έκτακτες περιπτώσεις επιτρέπονται οι γρήγορες προσλήψεις για την κάλυψη άμεσων αναγκών που αφορούν τη δημόσια υγεία», οι επίμαχες προσλήψεις έγιναν χωρίς να τηρούνται όσα όριζε η σχετική νομοθεσία και ο εσωτερικός κανονισμός του ΚΕΕΛΠΝΟ, χωρίς να υπάρχει διαπιστωμένη ανάγκη και μόνο με την έγκριση του τότε διευθυντή του οργανισμού -και ηθικού αυτουργού σε απιστία, σύμφωνα με το κατηγορητήριο- Θεόδωρου Παπαδημητρίου. Ο εισαγγελέας υπογράμμισε τη μη αναγκαιότητα των προσλήψεων αυτών, με δεδομένο πως αποτέλεσαν διοικητικό προσωπικό που δεν εργάστηκε ποτέ στο πεδίο.

Η δεύτερη δίκη με τους ίδιους κατηγορουμένους για ακόμα 74 συμβάσεις αναμένεται να διεξαχθεί τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Η αντίδραση Γεωργιάδη

«Η σημερινή μέρα είναι μέρα μεγάλης Χαράς και Δικαίωσης. 02 Σεπτεμβρίου 2024 ημέρα που θα θυμόμαστε διότι το Δίκαιο κέρδισε το ‘Αδικο! Ότι τελικά στη Χώρα μας υπάρχει Δικαιοσύνη. Και ότι όταν λες την Αλήθεια δεν έχεις να φοβάσαι απολύτως τίποτε…», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Χ ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρός 23χρονος που υπηρετούσε σε θέρετρο της Αεροπορίας στην Πιερία

Ινδία: «Παραπλανητικό» το δημοσίευμα ότι πουλήσαμε οβίδες στους Ουκρανούς

Τραμπ: Θα φταίνε οι Εβραίοι αν χάσω τις εκλογές

Δυτική Όχθη: Ισραηλινοί στρατιώτες πέταξαν Παλαιστίνιους από ταράτσες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα