ΑΘΗΝΑ
20:38
|
16.09.2024
Σκίτσο του Πέτρου Τσιολάκη για τις εξαγγελίες Μητσοτάκη ενόψει της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
Σκίτσο του Πέτρου Τσιολάκη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου ανοίγει η αυλαία της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όπου όπως κάθε χρόνο ο πρωθυπουργός της χώρας θα δώσει ομιλία με πολλές εξαγγελίες για το κυβερνητικό πρόγραμμα και τη στρατηγική της επόμενης τριετίας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στη χθεσινή (3/9) ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αναφέρθηκε στις επικείμενες εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ τονίζοντας ότι δεν μπορεί να τις προεξοφλήσει αλλά θα υπάρξουν σημαντικές ανακοινώσεις για την υγεία.

Πρώτα θα πει τι έχει κάνει με συγκεκριμένα παραδείγματα και στοιχεία, γιατί πρώτα πρέπει να πει, όταν είναι πέντε χρόνια πρωθυπουργός, τι περισσότερο έχει καταφέρει η χώρα σε αυτά τα χρόνια, που είχαμε πολλές δυσκολίες, και, προφανώς, και για την Υγεία, στη συνέχεια θα πει τι άλλο θα κάνει. Αυτή τη στιγμή στην Υγεία επειδή με ρωτήσατε, συντελείται το μεγαλύτερο πρόγραμμα αναβάθμισης των κτιριακών εγκαταστάσεων των νοσοκομείων, δήλωσε ο κ. Μαρινάκης.

Και πρόσθεσε: «Τίποτε δεν είναι αρκετό σε μία χώρα, η οποία για πολλές δεκαετίες ζούσε πάνω από τις δυνάμεις της και υποθήκευε, δυστυχώς, με μια πολιτική μαξιμαλιστική, τις επόμενες γενιές. Είναι ευτυχές που η χώρα μας τώρα και αυξάνει το εισόδημα, προφανώς πρέπει να το κάνει πιο γρήγορα, γιατί οι πολίτες έχουν ανάγκες, αλλά και μειώνει και το χρέος ως προς το ΑΕΠ. Σας μιλάει ένας εκ των πολλών νέων ανθρώπων, που το μέλλον του υποθηκεύτηκε από λογικές ‘δώστα όλα και δώσε και σε μένα’. Είναι πολύ μεγάλες οι ανάγκες, αλλά και οι πόροι είναι πεπερασμένοι και ποτέ δεν υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός ότι θα κάνει το ψάρι κρέας, ούτως ώστε να μπορεί να λύσει τα πάντα μέσα σε ένα χρονικό διάστημα. Προφανώς, πρέπει να κάνουμε περισσότερα, αλλά και οι πόροι είναι συγκεκριμένοι».

Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρουν ότι η κυβέρνηση θα σταθεί δίπλα στους πολίτες, που είτε δοκιμάζονται από τις καταστροφικές πυρκαγιές, είτε πλήττονται από τη συνεχιζόμενη ακρίβεια. Σημειώνουν επίσης ότι τα όποια επιπλέον έσοδα προκύψουν εξαιτίας της θετικής πορείας της οικονομίας, όπως τουλάχιστον αυτή έχει πιστοποιηθεί τους πρώτους επτά μήνες του έτους, θα επιστρέψουν στην ελληνική κοινωνία. Ως εκ τούτου η ομιλία του Πρωθυπουργού, αναφορικά με την οικονομία, θα κινηθεί σε τέσσερις βασικούς άξονες: επενδυτική βαθμίδα, στήριξη τοπικών κοινωνιών, στήριξη ευάλωτων νοικοκυριών και φορολογία. Υπάρχει πάντα και ο πέμπτος άξονας, αυτός με το σανό, όπως σχολιάζει εύστοχα με το σκίτσο του ο Πέτρος Τσιολάκης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νερό με… χρώμα-Έρχεται

Νέα σχολική χρονιά

Χάρις-Τραμπ: Το μεγάλο debate

«Ο σεισμός στη Θουριγγία θα προκαλέσει μετασεισμό στο Βερολίνο»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα