ΑΘΗΝΑ
08:02
|
16.09.2024
Η αυθαιρεσία καταγράφηκε στην Πάρο από εργοδότρια που απαίτησε να δουλέψει και η 14χρονη κόρη μητέρας-εργαζόμενης.
ΣΥΡΙΖΑ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέο κρούσμα απαράδεκτης εργοδοτικής ασυδοσίας και βίας σε βάρος εργαζόμενης στον τομέα του τουρισμού στην Πάρο κατήγγειλαν σήμερα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με ερώτηση που κατέθεσαν στην υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκη Κεραμέως.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρωτοβουλία της Έλενας Ακρίτα, που είναι αναπληρώτρια Τομεάρχης Δικαιοσύνης αρμόδια για τα Δικαιώματα και την Ισότητα, στην ερώτησή τους καταγγέλλουν πως μία μητέρα μονογονεϊκής οικογένειας που εργάζεται σε τουριστική επιχείρηση στην Πάρο άκουσε την εργοδότριά της να απαιτεί να βάλει στη δούλεψή της και την 14χρονη κόρη της ως αντάλλαγμα για την «φιλοξενία» στο σπίτι που τους παραχώρησε όσο καιρό θα εργάζονται στο νησί.

Όπως τονίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η καταγγελία της μητέρας επιβεβαιώθηκε και από την Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό και τον Τουρισμό, καθώς ο πρόεδρός της, Γιώργος Χότζογλου, είχε αναφέρει μιλώντας σε δημοσιογράφους πως η εργοδότρια της μητέρας συμφώνησε, χωρίς καμία αντίρρηση, να μείνει και το παιδί στο κατάλυμα, ωστόσο, έναν μήνα αργότερα, φαίνεται πως άλλαξε γνώμη. «Την ρώτησε εάν θα μείνει κι άλλες ημέρες η ανήλικη, με την εργαζόμενη μητέρα να της απαντά πως δεν μπορεί να την αφήσει κάπου αλλού, και ότι την είχε ενημερώσει εξαρχής» είχε τονίσε ο Χότζογλου.

Στην ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ τονίζεται ότι έχουν πολλαπλασιαστεί οι καταγγελίες για πρωτοφανή περιστατικά εργοδοτικής αυθαιρεσίας, ιδίως στις τουριστικές περιοχές.

Τονίζουν πως προκαλεί αγανάκτηση ότι ενώ πρέπει να είναι κορυφαία προτεραιότητα της κοινωνίας μας η προστασία της οικογενειακής ζωής των εργαζομένων, ιδίως των εργαζόμενων μητέρων που μεγαλώνουν μόνες τους τα παιδιά τους, η ασυδοσία των εργοδοτών έχει φτάσει να αμφισβητεί ακόμα και την απαγόρευση της παιδικής εργασίας.

Με την ερώτηση προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ζητείται ενημέρωση για τον χειρισμό της υπόθεσης, αλλά και γενικότερα για την ελεγκτική δραστηριότητα της Επιθεώρησης Εργασίας στις Κυκλάδες και τον αριθμό παραβάσεων της εργατικής νομοθεσίας που έχουν διαπιστωθεί.

Ερωτάται επίσης η Υπουργός για το πώς προτίθεται να μειώσει την ανομία που επικρατεί στον κλάδο του επισιτισμού και του τουρισμού, αλλά και για πώς θα προστατεύσει τους εργαζόμενους γονείς που μεγαλώνουν μόνοι τα παιδιά τους από την εργοδοτική αυθαιρεσία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Στέφανος Κασσελάκης ανακάλεσε το πληρεξούσιο από τον γενικό διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Καθολική αποχή δικηγόρων και συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Στις 18-21 Σεπτεμβρίου το 50ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στο Πάρκο Τρίτση

Πέθανε ο ηθοποιός Ντίνος Καρύδης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα