ΑΘΗΝΑ
11:47
|
16.09.2024
Οι Ισραηλινοί στρατιώτες την πυροβόλησαν θανάσιμα στην πόλη Μπέιτα της Δυτικής Όχθης στο πλαίσιο κινητοποίησης.
Η 26χρονη Αμερικανίδα ακτιβίστρια θύμα των κατοχικών αρχών στη Δυτική Όχθη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν σήμερα το μεσημέρι θανάσιμα μία 26χρονη Αμερικανίδα τουρκικής καταγωγής στην πόλη Μπέιτα της Δυτικής Όχθης στο πλαίσιο κινητοποίησης διαμαρτυρίας κατά της επέκτασης παρακείμενου εβραϊκού εποικισμού.

Πρόκειται για την Αϊσενούρ Ετζγκί Εϊγκί, που ήταν μέλος του Διεθνούς Κινήματος Αλληλεγγύης.

Το κορίτσι πυροβολήθηκε στο κεφάλι πιθανώς από Ισραηλινό ελεύθερο σκοπευτή, έναν από τους πολλούς που είχαν ακροβολιστεί στις ταράτσες σπιτιών Παλαιστινίων της περιοχής στο πλαίσιο εκφοβιστικών στρατιωτικών επιχειρήσεων εδώ και 10 μέρες στη Βόρεια Δυτική Όχθη.

Η 26χρονη Αμερικανίδα ακτιβίστρια με το σήμα της νίκης…

Ο Ισραηλινός ακτιβιστής Τζόναθαν Πόλακ που ήταν παρών στο περιστατικό τόνισε πως άκουσαν δύο πυροβολισμούς. Ο πρώτος χτύπησε κάτι μεταλλικό και ο δεύτερος το κεφάλι της 26χρονης που έπεσε αιμόφυρτη κάτω από μία ελιά.

Το κορίτσι ήταν το τρίτο μέλος του «Διεθνούς Κινήματος Αλληλεγγύης» που σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά μετά την επίσης Αμερικανίδα Ρέιτσελ Κόρι το 2003 στη Ράφα της Γάζας και του Τομ Χάρνταλ στην ίδια περιοχή ένα χρόνο μετά.

Τι είπε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Για τη δολοφονία της 26χρονης Αμερικανίδας ρωτήθηκε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάθιου Μίλερ.

Δήλωσε πως είναι ενήμεροι «για τον τραγικό θάνατο μίας Αμερικανίδας πολίτη, της Αϊσενούρ Εϊγκί, σήμερα στη Δυτική Όχθη». Πρόσθεσε πως συγκεντρώνουν περισσότερες πληροφορίες για τις συνθήκες του «θανάτου της» προσθέτοντας πως «δεν υπάρχει μεγαλύτερη προτεραιότητα από την ασφάλεια Αμερικανών πολιτών».

Φωτογραφία από το διαβατήριο του δολοφονηθέντος κοριτσιού

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού  που ρωτήθηκε για τη δολοφονία της 26χρονης Αμερικανίδας αρκέστηκε να δηλώσει πως ήταν «ξένης εθνικότητας» και πως κοιτούν τις «αναφορές».

Δικαιολόγησε ωστόσο τη δολοφονία της κοπέλας ισχυριζόμενος πως «οι δυνάμεις απάντησαν με ρίψη πυρών προς βασικό υποκινητή βίαιης δραστηριότητας που πετούσε πέτρες στις δυνάμεις και θεωρήθηκε απειλή».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θύελλα κατά του Μασκ για σχόλιο σχετικά με τη νέα απόπειρα κατά Τραμπ

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών καταγγέλλει: Διαφημιστικό τρικ το «Καλάθι του μαθητή»

Με αιχμές κατά της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν παραιτήθηκε ο Γάλλος επίτροπος Τιερί Μπρετόν

Με κινητοποιήσεις απαντούν οι μηχανοδηγοί στην απαξίωση των σιδηροδρόμων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα