ΑΘΗΝΑ
09:39
|
20.09.2024
Τμήμα γέφυρας κατέρρευσε στη Δρέσδη. Τον Ιούνιο, η DW προειδοποιούσε ότι περίπου 5.000 γέφυρες στη χώρα χρειάζονται επειγόντως επισκευές.
Το τμήμα που εξυπηρετούσε τραμ, πεζούς και ποδηλάτες έπεσε στα νερά του Έλβα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα μήκους 100 μέτρων τμήμα γέφυρας στη Δρέσδη της Γερμανίας κατέρρευσε τα ξημερώματα της Τετάρτης, προκαλώντας σοβαρή συμφόρηση της τοπικής κυκλοφορίας και κόβοντας σωλήνες ύδρευσης, ανέφεραν οι τοπικές αρχές. Κανείς δεν τραυματίστηκε από το περιστατικό, καθώς το τελευταίο τραμ πέρασε λίγα λεπτά πριν από την κατάρρευση.

Στις αρχές του καλοκαιριού είχαν διατυπωθεί ανησυχίες για την κατάσταση πολλών γεφυρών της Γερμανίας.

Η τοπική αστυνομία ανέφερε ότι αστυνομικοί άκουσαν έναν δυνατό θόρυβο γύρω στις 2:59 π.μ. Όταν έφτασαν στο σημείο στις 3:01 π.μ., το τμήμα της γέφυρας είχε καταρρεύσει πλήρως, είπε ένας εκπρόσωπος στην Bild. Ένα τραμ είχε μόλις διασχίσει το εν λόγω τμήμα της γέφυρας στις 2:50 π.μ., ανέφερε η Bild.

Πλάνα που δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο δείχνουν τη στιγμή της κατάρρευσης του τμήματος της γέφυρας στον ποταμό Έλβα.

«Επιπλέον, λόγω της έκρηξης δύο μεγάλων σωλήνων τηλεθέρμανσης, έχουμε το πρόβλημα ότι η παροχή ζεστού νερού έχει σταματήσει εντελώς σε ολόκληρη την πρωτεύουσα της πολιτείας της Δρέσδης», δήλωσε αργότερα εκπρόσωπος της πυροσβεστικής προειδοποιώντας παράλληλα και για τον κίνδυνο περαιτέρω κατάρρευσης.

Καυτό έσκασε από τις σωληνώσεις και έτρεξε στη γύρω περιοχή, ανέφερε η Bild.

Αν και αυτή είναι μια από τις τέσσερις γέφυρες πάνω από τον Έλβα στο κέντρο της Δρέσδης, η ποτάμια κυκλοφορία θα πρέπει να σταματήσει για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με αξιωματούχους της πόλης.

Τα αίτια της κατάρρευσης δεν έχουν ακόμη προσδιοριστεί. Στην περιοχή εργάζονται υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Τον Ιούνιο, η Deutsche Welle προειδοποίησε ότι περίπου 5.000 γέφυρες αυτοκινητοδρόμων στη χώρα χρειάζονται επειγόντως επισκευή. Τον ίδιο μήνα, αρκετές γερμανικές κατασκευαστικές ενώσεις προειδοποίησαν ότι οι προγραμματισμένες περικοπές του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού θα μπορούσαν να αποδειχθούν «μοιραίες» για τις υποδομές της χώρας.

Διαβάστε ακόμα:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βόλος: Αναβλήθηκε η δίκη των αστυνομικών για τον θάνατο του Βασίλη Μάγγου (upd)

Τζόκερ: Νέο τζακ ποτ-Κληρώνει 14,5 εκ ευρώ την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρακολουθούν τους χρήστες, επιβεβαιώνει η εποπτική αρχή των ΗΠΑ

Στις φλόγες το Περού-Καίγονται καλλιέργειες και αρχαιολογικοί χώροι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα