ΑΘΗΝΑ
15:08
|
18.09.2024
Μετά την καταδίκη του σε 25ετή φυλάκιση, ο ιδρυτής και πρώην διευθύνων σύμβουλος της FTX Samuel Bankman-Fried άσκησε έφεση.
Bankman-Fried
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά την καταδίκη του σε 25ετή φυλάκιση, ο ιδρυτής και πρώην διευθύνων σύμβουλος της FTX Samuel Bankman-Fried άσκησε έφεση για την καταδίκη του για απάτη και συνωμοσία, η οποία οδήγησε στην κατάρρευση της πλατφόρμας ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων και ενός σχετικού αμοιβαίου κεφαλαίου αντιστάθμισης κινδύνου.

«Θεωρήθηκε ένοχος από τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς που επιθυμούσαν γρήγορους τίτλους. Και θεωρήθηκε ένοχος από τον δικαστή που προήδρευσε στη δίκη του», έγραψε ο δικηγόρος του στην έφεση που κατέθεσε στο δεύτερο εφετείο των ΗΠΑ.

«Θεωρήθηκε ένοχος – πριν καν του απαγγελθούν κατηγορίες. Θεωρήθηκε ένοχος από τα μέσα ενημέρωσης. Θεωρήθηκε ένοχος από την περιουσία του οφειλέτη FTX και τους δικηγόρους του», προστίθεται στην έφεση.

Ο Bankman-Fried, 32 ετών, αντιμετώπιζε πολλαπλές κατηγορίες που αφορούσαν την κατάρρευση της FTX, η οποία κάποτε ήταν η τρίτη μεγαλύτερη πλατφόρμα συναλλαγών κρυπτογράφησης στον κόσμο με βάση τον ημερήσιο όγκο συναλλαγών, και τη σχέση της με τους λογαριασμούς συναλλαγών του hedge fund Alameda Research.

Τον περασμένο Νοέμβριο κρίθηκε ένοχος από ενόρκους στη Νέα Υόρκη και για τις επτά κατηγορίες και ο δικαστής Lewis Kaplan διέταξε την κατάσχεση 11,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η έκπτωτη πλατφόρμα ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων FTX και το hedge fund Alameda Research συμφώνησαν τον Αύγουστο να καταβάλουν 12,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε διακανονισμό με την Επιτροπή Εμπορευματικών Συμβολαίων των ΗΠΑ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέφτει ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη, αλλά στην Ελλάδα τραβά ξανά την ανηφόρα

Η ευρωπαϊκή δικαιοσύνη ακύρωσε πρόστιμο 1,49 δισ. ευρώ στη Google

Ig Nobel και Επιστήμες: Ανύπαρκτοι υπερεκατοντούτεις, Περιστέρια πύραυλοι και Πρωκτική αναπνοή

Επίθεση κρατικής τρομοκρατίας η επίθεση του Ισραήλ στον Λίβανο λέει ο Σνόουντεν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα