ΑΘΗΝΑ
12:01
|
20.09.2024
Παράνομοι ισραηλινοί έποικοι σκότωσαν 72 πρόβατα δηλητηριάζοντας το πόσιμο νερό τους στη βορειοδυτική Ιεριχώ.
Σκηνές
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Παράνομοι ισραηλινοί έποικοι σκότωσαν 72 πρόβατα δηλητηριάζοντας το πόσιμο νερό τους στη βορειοδυτική Ιεριχώ της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, σύμφωνα με ακτιβιστή το Σάββατο.

Ο Hassan Mleihat, γενικός επόπτης της οργάνωσης Al-Baydar για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των Βεδουίνων, δήλωσε ότι οι έποικοι στην περιοχή Arab al-Mleihat μόλυναν σκόπιμα την παροχή νερού που χρησιμοποιούσαν τα πρόβατα που ανήκαν σε δύο τοπικούς βοσκούς, τον Suleiman και τον Mohammed Ali Mleihat.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά:

Η επίθεση αυτή αποτελεί μέρος μιας σειράς συνεχιζόμενων επιθέσεων από παράνομους εποίκους που αποσκοπούν στην άσκηση πίεσης και στον εκτοπισμό των Παλαιστινίων γεωργών από τα εδάφη τους.

Τόνισε ότι οι κοινότητες των Βεδουίνων απειλούνται όλο και περισσότερο από τους εποίκους στο πλαίσιο των ευρύτερων πολιτικών της ισραηλινής κυβέρνησης για τον εκτοπισμό αυτών των κοινοτήτων.

Σύμφωνα με την Επιτροπή Αποικισμού και Αντίστασης στο Τείχος της παλαιστινιακής κυβέρνησης, από τις 7 Οκτωβρίου 2023, οι ισραηλινοί έποικοι έχουν σκοτώσει 19 Παλαιστίνιους, έχουν τραυματίσει περισσότερους από 785 άλλους και έχουν εκτοπίσει 28 κοινότητες Βεδουίνων.

Σε ένα άλλο περιστατικό την ίδια ημέρα, Ισραηλινοί έποικοι από τον οικισμό Atarot, που βρίσκεται κοντά στο χωριό Umm Safa, βόρεια της Ραμάλα, άρχισαν να ισοπεδώνουν τη γη και να στήνουν σκηνές σε παλαιστινιακό έδαφος.

Ο Marwan Sabah, επικεφαλής του συμβουλίου του χωριού Umm Safa, δήλωσε ότι οι ενέργειες αυτές αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας κατάληψης γης που εκτείνεται σε περίπου 500 dunams (123 στρέμματα).

«Οι έποικοι το κάνουν αυτό υπό την προστασία του ισραηλινού στρατού, γεγονός που τους επιτρέπει να συνεχίσουν την αρπαγή της γης», πρόσθεσε ο Sabah.

Σημείωσε ότι με την πάροδο των ετών, οι ισραηλινές αρχές έχουν κατάσχει σχεδόν 4.000 ντουνάμ (1.000 στρέμματα) γης στο χωριό με διάφορες προφάσεις.

Η Umm Safa έχει χαρακτηριστεί ως περιοχή Γ σύμφωνα με τις συμφωνίες του Όσλο, πράγμα που σημαίνει ότι βρίσκεται υπό πλήρη ισραηλινό έλεγχο και είναι ιδιαίτερα ευάλωτη στη δήμευση γης.

Ο Sabah ζήτησε διεθνή παρέμβαση για να σταματήσουν οι έποικοι να καταλάβουν τη γη. Τοπικοί Παλαιστίνιοι πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στην Umm Safa για να καταδικάσουν τις επιθέσεις και την υποστήριξη του ισραηλινού στρατού σε αυτές τις ενέργειες.

Ο ισραηλινός πληθυσμός των εποίκων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, ξεπερνά σήμερα τους 720.000, σύμφωνα με ισραηλινές εκτιμήσεις.

Οι εντάσεις έχουν αυξηθεί σε όλη τη Δυτική Όχθη εν μέσω της καταστροφικής στρατιωτικής επίθεσης του Ισραήλ στη Γάζα, η οποία έχει σκοτώσει σχεδόν 41.200 ανθρώπους, κυρίως γυναίκες και παιδιά, από τις 7 Οκτωβρίου.

Τουλάχιστον 703 άνθρωποι, ανάμεσά τους 159 παιδιά, έχουν σκοτωθεί και περισσότεροι από 5.700 έχουν τραυματιστεί από ισραηλινά πυρά στη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Σερίφης πυροβόλησε θανάσιμα δικαστή στο Κεντάκι

Νίκος Χαρδαλιάς: «Η Αττική δεν είναι θωρακισμένη» ενόψει του χειμώνα

Πιερρακάκης: Επιμονή στη «λύση» συγχωνεύσεις τμημάτων-Ικανοποίηση… για τις αποβολές λόγω κινητών

Βόλος: Αναβλήθηκε η δίκη των αστυνομικών για τον θάνατο του Βασίλη Μάγγου (upd)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα