ΑΘΗΝΑ
23:28
|
19.09.2024
Η Εισαγγελία Εφετείου παρήγγειλε την άσκηση ποινικών διώξεων για κακούργημα σε βάρος 5 αξιωματικών για τη δολοφονία του Κατσούρη στις 7/8/23.
Δολοφονία Κατσούρη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Εισαγγελία Εφετείου παρήγγειλε την άσκηση ποινικών διώξεων για κακούργημα σε βάρος 5 αξιωματικών της αστυνομίας για τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσούρη στις 7 Αυγούστου 2023 έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι πέντε υψηλόβαθμοι αστυνομικοί είναι αντιμέτωποι με το κακούργημα της έκθεσης σε κίνδυνο με ενδεχόμενο δόλο για την είσοδο στην Ελλάδα των Κροατών οπαδών. Οι 5 αστυνομικοί που αντιμετωπίζουν ποινικές διώξεις ήταν οι αρμόδιοι για τον επιχειρησιακό χειρισμό της εισόδου των Κροατών οπαδών στη χώρα.

Μπορεί αρχικά η Εισαγγελία Πρωτοδικών να είχε την άποψη ότι η δικογραφία πρέπει να τεθεί στο αρχείο εκτιμώντας ότι δεν στοιχειοθετείται καμία αξιόποινη πράξη, όμως η Εισαγγελία Εφετών διαφώνησε και επέστρεψε τη δικογραφία, ζητώντας ληφθούν ανωμοτί καταθέσεις και να ασκηθούν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος.

Οριστικά, αρχειοθετείται το σκέλος της υπόθεσης που αφορά στις ποινικές ευθύνες των υπευθύνων οργάνων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αστυνόμευσης.

Υπενθυμίζεται πως ο 29χρονος Μιχάλης Κατσούρης δολοφονήθηκε κατά την έφοδο οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεπ, οι οποίοι αν και δεν επιτρεπόταν να παρευρεθούν στον αγώνα ταξίδεψαν από την Κροατία, διέσχισαν ανενόχλητοι ολόκληρη τη χώρα και τελικά εξαπέλυσαν τη φονική επίθεσή τους το βράδυ πριν από τον αγώνα σε όσους βρίσκονταν συγκεντρωμένοι στην πλατεία μπροστά από το γήπεδο της ΑΕΚ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε 55χρονη, στέλεχος της ΕΡΤ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Βρήκαν πτώμα γυναίκας σε παραλία της Πάτρας

Ιταλία: Δύο αγνοούμενοι από την κακοκαιρία Boris

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα