ΑΘΗΝΑ
23:46
|
20.09.2024
Σύσσωμοι οι κάτοικοι της οδού Γλάδστωνος, με επιστολή τους προς τον δήμαρχο Αθηναίων, αιτούνται την αλλαγή της ονομασίας της οδού σε οδό Ζακ Κωστόπουλου.
Ζακ Κωστόπουλος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σύσσωμοι κάτοικοι, καλλιτέχνες και εργαζόμενοι της οδού Γλάδστωνος, με επιστολή τους προς τον δήμαρχο Αθηναίων, αιτούνται την αλλαγή της ονομασίας της οδού σε οδό Ζακ Κωστόπουλου, στη μνήμη του. 

«Κανένα έγκλημα έμφυλης βίας δεν πρέπει να μένει ατιμώρητο. Η μετονομασία του δρόμου μας θα είναι ένα ελάχιστο συμβολικό αλλά και σημαντικό βήμα προς την αποκατάσταση της συλλογικής μνήμης και θα προσδώσει ορατότητα και αναγνώριση στο σύνθημα “ποτέ ξανά”», σημειώνουν στην επιστολή τους οι κάτοικοι. 

Η επιστολή: 

Εμείς οι κάτοικοι και εργαζόμενοι της οδού Γλάδστωνος, η οποία αριθμεί μόλις 10 νούμερα, αιτούμαστε την αλλαγή της ονομασίας του δρόμου μας σε οδό Ζακ Κωστόπουλου. Έχουν περάσει ήδη έξι χρόνια από τη δολοφονία που συνέβη στον δρόμο μας και θεωρούμε πως είναι σημαντικό να αποδοθεί τιμή στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου.

Πιστεύουμε ακράδαντα πως κανένα έγκλημα έμφυλης βίας δεν πρέπει να μένει ατιμώρητο. Η μετονομασία του δρόμου μας θα είναι ένα ελάχιστο συμβολικό αλλά και σημαντικό βήμα προς την αποκατάσταση της συλλογικής μνήμης και θα προσδώσει ορατότητα και αναγνώριση στο σύνθημα “ποτέ ξανά”.

Η οδός Ζακ Κωστόπουλου θα αποτελέσει ένα τοπόσημο μνήμης και συμβολισμού για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας και την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Από πλευράς σας η μετονομασία της οδού Γλάδστωνος θα σηματοδοτήσει την αναγνώριση, ώστε κανένα έγκλημα με έμφυλα ή ρατσιστικά κίνητρα να μην μπορεί να ξεχαστεί από την ελληνική κοινωνία. 

Σας παρακαλούμε θερμά να εξετάσετε το αίτημά μας και να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες.

Με εκτίμηση,
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΛΥΡΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΧΟΡΟΥ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΘΕΑΜΑ, ΤΗΝ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΣΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ
ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φωτιά στον ΧΥΤΑ Καρπάθου: Ήχησε το 112

Θεσσαλονίκη: Πανεπιστημιακός καθηγητής καταδικάστηκε για εκβιασμό ερευνητών

Ανησυχία επιστημόνων για τον «Παγετώνα της Αποκάλυψης» που λιώνει με γοργούς ρυθμούς

Κινητοποίηση εκπαιδευτικών: Κατά των συγχωνεύσεων τμημάτων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα