ΑΘΗΝΑ
09:41
|
20.09.2024
Τέσσερα χρόνια μετά τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Μάγγου από αστυνομικούς, έξω από το Δικαστικό μέγαρο του Βόλου.
Βρέθηκε αναίσθητος στο δωμάτιό του στις 13 Ιουλίου του 2020, έναν μήνα μετά τον βάναυσο ξυλοδαρμό του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για τις 20 Ιανουαρίου 2025 αναβλήθηκε η δίκη των αστυνομικών για τον θάνατο του Βασίλη Μάγγου, που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, Παρασκευή, στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, μετά από αίτημα της πολιτικής αγωγής, καθώς αναμένεται βούλευμα που θα αναβαθμίζει τις κατηγορίες σε κακουργηματικές και θα περιλαμβάνει εκτός από τους τρεις αρχικά και τους έξι κατηγορούμενους αστυνομικούς.

Τέσσερα χρόνια μετά τον ξυλοδαρμό του 26χρονου από αστυνομικούς, έξω από το Δικαστικό μέγαρο του Βόλου, στο εδώλιο αναμένονταν να καθίσουν, μετά από δύο αναβολές, τρεις αστυνομικοί που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών από κοινού. Η υπόθεση όμως πήρε νέα τροπή καθώς με διάταξη του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Βόλου κατηγορούνται έξι τελικά αστυνομικοί, δυο της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου και τέσσερις της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε ) για βασανιστήρια κατά συναυτουργία και κατά συρροή, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία και κατά συρροή, έκθεση κατά συναυτουργία και παράνομη κατακράτηση κατά συναυτουργία.

Σε δηλώσεις της η δικηγόρος της οικογένειας, Άννυ Παπαρούσσου, επισήμανε ότι ορθά το δικαστήριο αποφάσισε την αναβολή. «Περιμένουμε βούλευμα που θα κρίνει σε σχέση με τα ζητήματα που έθεσε η ανάκριση, δηλαδή τα κακουργήματα που βαρύνουν όχι μόνο αυτούς τους κατηγορουμένους αλλά κι άλλους αστυνομικούς που εμπλέκονται όχι μόνο στον βασανισμό και βαριά κακοποίηση του Β. Μάγγου. Η δίκη που εσφαλμένα έχει προσδιοριστεί στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, θα πρέπει να ενταχθεί στη ευρύτερη δικογραφία με τις κακουργηματικές κατηγορίες με το βούλευμα του συμβουλίου πλημμελειοδικών Βόλου που περιμένουμε να εκδοθεί», τόνισε.

Από την πλευρά του ο πατέρας του Βασίλη, Γιάννης Μάγγος, υπενθύμισε ότι τον Βασίλη τον οδήγησαν στην Διεύθυνση αστυνομίας Μαγνησίας, «αφού τον χτύπησαν εδώ μπροστά κι έπρεπε να τον πάνε στο νοσοκομείο όπως είχαν υποχρέωση. Στην ασφάλεια συνέχισαν τους βασανισμούς και μετά τον πέταξαν έξω κι εκεί τον βρήκαν αυτόπτες μάρτυρες και κατέθεσαν τι ακριβώς είδαν και σε τι κατάσταση το βρήκαν το παιδί και το ότι ένας ανακριτής είδε κακούργημα είναι αποτέλεσμα του αγώνα της οικογένειας και των δικηγόρων και της αλληλεγγύης του κινήματος».

Υπενθυμίζεται ότι ο Βασίλης Μάγγος βρέθηκε αναίσθητος στο δωμάτιό του στις 13 Ιουλίου του 2020, έναν μήνα μετά τον βάναυσο ξυλοδαρμό που υπέστη από τους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης αλληλεγγύης για τους συλληφθέντες της διαδήλωσης ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ.

Από νωρίς το πρωί, με πρωτοβουλία του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Βόλου, πολίτες συγκεντρώθηκαν στα δικαστήρια για να στηρίξουν την οικογένεια του Βασίλη Μάγγου. Οι παρευρισκόμενοι φώναζαν συνθήματα, ενώ διακριτική ήταν και η παρουσία των αστυνομικών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τζόκερ: Νέο τζακ ποτ-Κληρώνει 14,5 εκ ευρώ την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρακολουθούν τους χρήστες, επιβεβαιώνει η εποπτική αρχή των ΗΠΑ

Στις φλόγες το Περού-Καίγονται καλλιέργειες και αρχαιολογικοί χώροι

Ένας νεκρός και ένας τραυματίας από επίθεση με μαχαίρι στην Ολλανδία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα