ΑΘΗΝΑ
17:12
|
27.06.2026
Η ψηφοφορία για τις προεδρικές εκλογές του 2024 στη Σρι Λάνκα ξεκίνησε το Σάββατο 21/9.
΄Σρι Λάνκα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ψηφοφορία για τις προεδρικές εκλογές του 2024 στη Σρι Λάνκα ξεκίνησε το Σάββατο 21/9.

Οι κάλπες είναι ανοικτές από τις 7 π.μ. έως τις 4 μ.μ. σε 13.421 εκλογικά τμήματα σε ολόκληρη τη νησιωτική χώρα.

Περισσότεροι από 17 εκατομμύρια ψηφοφόροι έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν για να εκλέξουν πρόεδρο με πενταετή θητεία.

Είναι οι πρώτες προεδρικές εκλογές από τότε που η Σρι Λάνκα κήρυξε πτώχευση το 2022, γεγονός που οδήγησε στην απομάκρυνση της κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένου του εν ενεργεία προέδρου.

Ανάμεσα στους σχεδόν 40 υποψηφίους που διεκδικούν ψήφους είναι ο νυν Ρανίλ Γουικρεμεσίνγκε, ο γνωστός αριστερός πολιτικός Άνουρα Κουμάρα Ντισαναγιάκε, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Σατζίθ Πρεμαντάσα και ο Ναμάλ Ρατζαπάκσα, ο διάδοχος της άλλοτε πανίσχυρης φατρίας Ρατζαπάκσα.

Οι εκλογές θεωρούνται δημοψήφισμα για τα δύο χρόνια διακυβέρνησης του Γουικρεμεσίνγκε, κατά τα οποία σημειώθηκε μια μικρή ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας μετά την οικονομική κρίση του 2022.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τραγωδία στην Κρήτη: Νεκρή 43χρονη που τραυματίστηκε σε σκοπευτήριο

Γερμανία: Θερμοκρασίες ρεκόρ καθώς το κύμα καύσωνα κινείται ανατολικά

ΠΕΝΕΝ: 24ωρη απεργία στο λιμάνι της Ραφήνας την Παρασκευή 3 Ιουλίου

Βενεζουέλα: Στερεύουν οι ελπίδες για τον εντοπισμό επιζώντων μετά τους φονικούς δίδυμους σεισμούς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα