ΑΘΗΝΑ
11:21
|
21.09.2024
Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Ουκρανίας απαγόρευσε στο στρατιωτικό προσωπικό και τους δημόσιους υπαλλήλους να χρησιμοποιούν την εφαρμογή.
Telegram
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας απαγόρευσε στο στρατιωτικό προσωπικό και τους δημόσιους υπαλλήλους να χρησιμοποιούν την εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram σε επίσημες συσκευές, αναφέρει αξιωματούχος που ανακοινώθηκε την Παρασκευή.

Η υπηρεσία Τύπου του Συμβουλίου ανακοίνωσε στο Facebook ότι η απόφαση ελήφθη την Πέμπτη σε συνεδρίαση του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Κυβερνοασφάλειας.

Οι αξιωματούχοι, το στρατιωτικό προσωπικό, το προσωπικό ασφαλείας και άμυνας και οι φορείς εκμετάλλευσης κρίσιμων υποδομών απαγορεύεται να εγκαθιστούν και να χρησιμοποιούν το Telegram σε συσκευές γραφείου, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Εκπρόσωποι των υπηρεσιών πληροφοριών της Ουκρανίας κατηγόρησαν τη Ρωσία ότι χρησιμοποιεί το Telegram για phishing και κυβερνοεπιθέσεις, καθώς και για την απόκτηση δεδομένων γεωγραφικής θέσης των χρηστών για την προσαρμογή των αεροπορικών επιδρομών.

Ισχυρίστηκαν επίσης ότι οι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν πρόσβαση στην προσωπική αλληλογραφία και τα δεδομένα των χρηστών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εβδομαδιαία άνοδος για τις τιμές του πετρελαίου

Στις ΗΠΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

Ρωσία: Κατάρριψη μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο Μπριάνσκ

Σρι Λάνκα: Πρώτες εκλογές μετά την απομάκρυνση Προέδρου το 2022

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα