ΑΘΗΝΑ
03:13
|
11.06.2026
Σε εξέλιξη επιχείρηση του Λιμενικού, υπό κακές καιρικές συνθήκες, στα ανοιχτά της Σάμου μετά από νέο ναυάγιο λέμβου στην οποία επέβαιναν συνολικά 33 άνθρωποι.
Οι έρευνες πραγματοποιούνται υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Ισιδώρου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης μεταναστών και προσφύγων που επέβαιναν σε φουσκωτή λέμβο, η οποία ανετράπη σήμερα Δευτέρα 23/9 βορειοδυτικά των ακτών της Σάμου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, υπάρχουν τουλάχιστον τρεις νεκροί, ενώ φέρεται να διασώθηκαν πέντε πρόσφυγες και μετανάστες που επέβαιναν σε λέμβο. Τουλάχιστον 25 είναι οι αγνοούμενοι που αναζητούνται από το Λιμενικό Σώμα στα νερά του Αιγαίου. Πρώτος ένας ιδιώτης είδε την άφιξη των μεταναστών και προσφύγων και ενημέρωσε τις Αρχές.

Οι έρευνες πραγματοποιούνται υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Ισιδώρου. Στην επιχείρηση συμμετέχουν ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, ένα περιπολικό ανοιχτής θαλάσσης, ένα περιπολικό πλοίο, το σκάφος Albatross της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (ΕΟΔ) Σάμου και ένα περιπολικό όχημα του Λιμενικού από ξηράς. Επιπλέον, απογειώθηκε ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας για να συνδράμει στις έρευνες.

Στην περιοχή πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι έντασης 5-6 μποφόρ, κάτι που δυσχεραίνει την επιχείρηση διάσωσης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραηλινές επιδρομές στο νότιο Λίβανο με 17 νεκρούς

Κονγκό: Δύο μωρά σε ορφανοτροφείο πέθαναν από Έμπολα

Αμερικανός διπλωμάτης βρέθηκε νεκρός στη Μιανμάρ – Υπο κράτηση μια Ταϊλανδέζα

Ένοπλοι σκότωσαν τρεις ανθρώπους σε επίθεση σε σχολείο στη Νιγηρία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα