ΑΘΗΝΑ
07:19
|
10.06.2026
Νέα σεισμική δόνηση με επίκεντρο την περιοχή του Αγίου Όρους, μεγέθους 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα (23/9) στις 17.30.
Σεισμός στο Άγιο Όρος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα σεισμική δόνηση με επίκεντρο την περιοχή του Αγίου Όρους, μεγέθους 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 17.30.

Σύμφωνα με τον Σεισμολογικό Σταθμό του ΑΠΘ, ο σεισμός ήταν επιφανειακός, με βάθος στα 12 χιλιόμετρα και το επίκεντρο του εντοπίζεται δυτικά των Καρυών.

Την Κυριακή, λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι σημειώθηκε δόνηση μεγέθους 4,1 και μια ώρα αργότερα νέα ισχυρότερος σεισμός μεγέθους 4,6 βαθμών.

Υπενθυμίζεται ότι ο ο Κώστας Παπαζάχος, καθηγητής Σεισμολογίας και Γεωφυσικής του ΑΠΘ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις μονές εξαιτίας της συνεχιζόμενης επί δύο μήνες σεισμικής δραστηριότητας και το ενδεχόμενο ενός σεισμού από 5,5 έως 6 Ρίχτερ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δίστομο: 82 χρόνια από τη ναζιστική θηριωδία της 10ης Ιουνίου του 1944

Εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ: Πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 17 Ιουνίου

Προσφυγικές Πολυκατοικίες: «Μνημεία από το παρελθόν, παραδείγματα για το μέλλον»

ΠΟΕΔΗΝ: Πανελλαδική στάση εργασίας σήμερα Τετάρτη 10 Ιουνίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα