ΑΘΗΝΑ
12:58
|
01.10.2024
Οι συνθήκες στο κτίριο που «φιλοξενούνται» πρόσφυγες και μετανάστες στο νησί της Ικαρίας είναι τραγικές.
Φωτ.: ikariaki.gr
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στις απάνθρωπες συνθήκες «φιλοξενίας» προσφύγων και μεταναστών στο νησί της Ικαρίας, αναφέρεται σε ρεπορτάζ της η Ικαριακή Ραδιοφωνία 92,8.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, το θέμα με τις αφίξεις μεταναστευτικών ροών στο νησί της Ικαρίας έχει προβληματίσει φορείς και κατοίκους και λύσεις απαιτούνται να υλοποιηθούν καθώς οι συνθήκες στο κτίριο που παλιότερα στεγάζονταν τα ιαματικά λουτρά του «Ασκληπιού» όπου παραμένουν πρόσφυγες και μετανάστες μέχρι να μεταφερθούν από το νησί, είναι τραγικές.

Στο κτίριο που βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση, όπως φαίνεται και στο σχετικό βίντεο, με πεσμένους σοβάδες, μαδημένους τοίχους, μία μόνο υποτυπώδη τουαλέτα και καμία συνθήκη υγιεινής, αναγκάζονται να κοιμηθούν άνθρωποι, μητέρες, μωρά από λίγες ώρες μέχρι και δύο νύχτες καθώς η συχνότητα των ακτοπλοϊκών δρομολογίων μειώνεται τον χειμώνα και καθυστερεί η αναχώρηση τους προς την Σάμο ή την Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπάρχει συχνότητα καθαρισμού καθώς δεν υπάρχει καθ’ ύλην αρμόδια αρχή μα ούτε και ανθρώπινοι πόροι από τον Δήμο Ικαρίας, ο οποίος έχει θέσει το θέμα της έλλειψης πόρων και της αδυναμίας συντήρησης του συγκεκριμένου κτηρίου και στην τελευταία επίσκεψη του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Καιρίδη στο νησί.

Σύμφωνα με άλλες πηγές, εδώ και μήνες ο χώρος έχει καθαριστεί μόλις δύο φορές κι αυτό από ομάδα εθελοντών, ενώ σύγχυση επικρατεί σχετικά με τον ποιος είναι ο αρμόδιος φορέας για τη σίτιση των ανθρώπων, με αποτέλεσμα την παροχή φαγητού και την προετοιμασία του να αναλαμβάνουν και πάλι εθελοντές βασιζόμενοι σε δωρεές πρώτων υλών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ινδία: Συλλήψεις δεκάδων ακτιβιστών σε πορεία για το κλίμα

Δεύτερος νεκρός κρατούμενος σε Αστυνομικό Τμήμα της Αθήνας (upd)

Σήμερα η πρώτη από τις πολλές κινητοποιήσεις των δικηγόρων της Αθήνας

Τραγωδία στην Ταϊλάνδη: Περισσότερα από 20 παιδιά νεκρά σε δυστύχημα με λεωφορείο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα