ΑΘΗΝΑ
10:24
|
01.10.2024
Για τρίτη ημέρα ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στη μάχη με τις φλόγες στο Ξυλόκαστρο. Μήνυμα για εκκένωση στα Σοφιανά.
Φωτογραφία .loutraki365.gr
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για τρίτη ημέρα συνεχίζεται η μάχη προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Κυριακής σε δασική έκταση στην περιοχή Ροζενά Ξυλόκαστρου και επεκτάθηκε ραγδαία τη χθεσινή ημέρα, αφήνοντας πίσω της δύο νεκρούς εθελοντές και δύο τραυματίες πυροσβέστες.

Επί ποδός παρέμειναν για δεύτερο συνεχόμενο βράδυ ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας και εθελοντές προκειμένου να αντιμετωπίσουν πολλές ενεργές διάσπαρτες εστίες, κυρίως στα δυτικά του μετώπου, στα όρια με την Αχαΐα προς Δερβένι-Ευρωστίνα, καθώς και ανατολικά προς Ξανθοχώρι και Λουτρό Κορινθίας.

Νέο μήνυμα μέσω του 112 εστάλη, λίγο μετά τις 7 το πρωί, στους κατοίκους της περιοχής Σοφιανά Ξυλοκάστρου προκειμένου να εκκενώσουν την περιοχή και να κατευθυνθούν προς Ρέθι, ενώ χθες στάλθηκαν παρόμοια διαδοχικά μηνύματα στις περιοχές Πύργος, Χελυδόρεο, Ζάχολη, Λαγκαδαίικα, Σπαρτιναίικα, Πελλήνη και Άνω Καλλιθέα Ξυλοκάστρου.

Με το πρώτο φως της ημέρας ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν εναέρια μέσα, ενώ ισχυρές παραμένουν και οι επίγειες δυνάμεις. Στο σημείο επιχειρούν 406 πυροσβέστες με 16 ομάδες δασοκομάντος και 123 οχήματα, εθελοντές και εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, αλλά και δυνάμεις της δασικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας. Από αέρος συνδράμουν 8 εναέρια μέσα και συγκεκριμένα 5 ελικόπτερα και 3 αεροσκάφη.

>

Λίγο μετά τις 8 το πρωί αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Πατρών, από το ύψος της Λυκοποριάς έως το Δερβένι, ο οποίος είχε κλείσει από αργά το βράδυ της Δευτέρας.

Ωστόσο, κλειστά θα παραμείνουν για δεύτερη ημέρα, όλα τα σχολεία του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, στην Κορινθία. Σύμφωνα με τον δήμο, η απόφαση για την μη λειτουργία των σχολείων για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα ελήφθη, λόγω των έκτακτων συνθηκών που έχουν προκύψει από την πυρκαγιά.

Στην περιοχή μετέβη, χθες Δευτέρα,  ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος συμμετείχε σε συντονιστική σύσκεψη στο Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «Όλυμπος» που έχει εγκατασταθεί στην περιοχή με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Πυροσβεστικής, των σωμάτων ασφαλείας, ενόπλων δυνάμεων, ΟΤΑ και όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δεύτερος νεκρός κρατούμενος σε Αστυνομικό Τμήμα της Αθήνας

Και η ΑΔΕΔΥ στη γενική απεργία της 20ης Νοεμβρίου

Ξεκινάει ο αντιγριπικός εμβολιασμός

Υπό έλεγχο η φωτιά στις αποθήκες με τον ηλιόσπορο στον Βόλο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα