ΑΘΗΝΑ
19:15
|
02.10.2024
Περισσότερα από 100 άτομα πρόκειται να μηνύσουν τον ράπερ Diddy για σεξουαλική επίθεση, βιασμό και σεξουαλική εκμετάλλευση.
Sean Diddy Combs
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περισσότερα από 100 άτομα πρόκειται να μηνύσουν τον ράπερ Sean Diddy Combs για σεξουαλική επίθεση, βιασμό και σεξουαλική εκμετάλλευση, δήλωσε Αμερικανός δικηγόρος.

Ο δικηγόρος με έδρα το Τέξας τόνισε, ότι μερικά από τα φερόμενα θύματα είναι ανήλικοι που κακοποιήθηκαν όταν ήταν μόλις 9 ετών. «Αυτό είναι ένα σημαντικό θέμα που σκοπεύουμε να επιδιώξουμε απολύτως επιθετικά», είπε ο δικηγόρος στους δημοσιογράφους.

Η Έρικα, δικηγόρος που εκπροσωπεί τον Diddy, είπε ότι ο ράπερ αρνείται «εμφατικά και κατηγορηματικά» τις κατηγορίες, λέγοντας ότι είναι «ψευδείς και συκοφαντικές».

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη, ο δικηγόρος είπε ότι ο ίδιος και η ομάδα του «δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο στην έρευνα» και θα βρουν «οποιοδήποτε άτομο που συμμετείχε ή επωφελήθηκε από αυτήν την απαίσια συμπεριφορά».

Αντίθετα η δικηγόρος του ράπερ υπογράμμισε σε δήλωση στο BBC ότι ο Diddy «ανυπομονεί να αποδείξει την αθωότητά του και να δικαιωθεί στο δικαστήριο, όπου η αλήθεια θα αποδειχθεί με βάση στοιχεία και όχι εικασίες».

Ο Diddy συνελήφθη τον περασμένο μήνα και αντιμετωπίζει ποινικές κατηγορίες για εκβιασμό και σεξουαλική διακίνηση. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό ομοσπονδιακή κράτηση, αφού του αρνήθηκαν την καταβολή εγγύησης, για την οποία ασκεί έφεση.

Ο ίδιος έχει αρνηθεί όλες τις κατηγορίες για εγκληματική ενέργεια.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, ο οποίος έχει άδεια να ασκεί δικηγορία στο Τέξας και τη Νέα Υόρκη, ο συνολικός αριθμός των φερόμενων θυμάτων που εκπροσωπεί είναι 120, με τους μισούς από αυτούς να είναι άνδρες και οι άλλοι μισοί γυναίκες που προέρχονται από περισσότερες από 25 πολιτείες των ΗΠΑ.

Πρόσθεσε, ότι 25 από τα φερόμενα θύματα που εκπροσωπεί ήταν ανήλικοι. Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Diddy κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών. Οι κατηγορίες εκτείνονται από το 1991 έως και φέτος με τα επεισόδια να λαμβάνουν χώρα στο Λος Άντζελες, τη Νέα Υόρκη και το Μαϊάμι. Πρόσθεσε ότι τα περισσότερα από τα περιστατικά συνέβησαν μετά το 2015.

Οι περισσότεροι από τους ενάγοντες ισχυρίζονται, ότι βιάστηκαν στα πάρτι που διοργάνωσε ο Diddy τα οποία πραγματοποιούνταν σε γνωστούς χώρους, καθώς και σε ιδιωτικές κατοικίες και ξενοδοχεία.

Ο δικηγόρος τόνισε, ότι τα πάρτι ήταν είτε για να σηματοδοτήσουν την κυκλοφορία άλμπουμ του είτε ήταν πάρτι παραμονής Πρωτοχρονιάς και πάρτι για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ. «Πολλές φορές, ειδικά οι νέοι που ήθελαν να εισχωρήσουν στη βιομηχανία, εξαναγκάστηκαν σε αυτού του είδους συμπεριφοράς με την υπόσχεση, ότι θα γίνουν διάσημοι ή με την υπόσχεση ότι ο Diddy θα ακούσει τα τραγούδια τους».

Ένας άνδρας, ο οποίος ήταν τότε 9 ετών, ισχυρίζεται ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον Diddy και τους συνεργάτες του σε ένα στούντιο ηχογράφησης στη Νέα Υόρκη, ενώ προσπαθούσε να κλείσει μια δισκογραφική συμφωνία. «Αν δεν ήταν στην εξουσία, νιώθω ότι θα μπορούσα να ήμουν διάσημος. Εγκατέλειψα τη βιομηχανία λόγω αυτού που μου έκανε ο Diddy».

Ο δικηγόρος ισχυρίστηκε, ότι υπήρχε σαφής τρόπος λειτουργίας με τα υποτιθέμενα θύματα να προσφέρονται συνήθως «δεμένα» πριν υποστούν σεξουαλική επίθεση. Πρόσθεσε επίσης, ότι δεν πρόκειται για ομαδική αγωγή και ότι θα υποβάλλονται ατομικές υποθέσεις για κάθε φερόμενο θύμα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέες στάσεις εργασίας από τους διανομείς της Wolt

Με το χέρι στη σκανδάλη, το Ισραήλ ετοιμάζει απάντηση στο Ιράν και χτυπά το Λίβανο

Δήμος Αθηναίων: «Λυπηρό και ντροπιαστικό να επιτίθενται στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας»

Απεργία ΠΝΟ: Δεμένα τα πλοία για 48 ώρες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα