ΑΘΗΝΑ
21:47
|
02.10.2024
Οι διανομείς της Wolt ετοιμάζουν νέες στάσεις εργασίας στις 4,5 και 6 Οκτωβρίου διεκδικώντας τα δικαιώματά τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέες στάσεις εργασίας από τις 7.00 το απόγευμα ως τις 23.00 το βράδυ αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν αυτή την Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου 2024, και το Σαββατοκύριακο (5 και 6 τρέχοντος μηνός) οι διανομείς στην εταιρία Wolt στην Αθήνα διεκδικώντας σειρά εργασιακών και οικονομικών αιτημάτων.

Οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωσή τους δηλώνουν αποφασισμένοι να εντείνουν τον αγώνα τους παρά την αδιαλλαξία της διοίκησης που αρνείται να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους.

«Συνεχίζουμε τον αγώνα για τα δίκαια αιτήματά μας. Ξέρουμε ότι η εταιρεία αρνήθηκε να δεχτεί τους νόμιμους εκπροσώπους του Συνδικάτου γιατί δεν θέλει να ικανοποιήσει τίποτα από όλα αυτά που ζητάμε. Θέλουν να συνεχίζεται η αδήλωτη εργασία από τους διαχειριστές, θέλουν να μην πληρώνουν για μέτρα υγείας και ασφάλειας, θέλουν να πληρώνουν οι διανομείς για τα ΜΑΠ», υπογραμμίζει το Συνδικάτο.

Επισημαίνει παράλληλα τις ευθύνες της εργοδοσίας και εκείνες του υπουργείου Εργασίας, «ιδιαίτερα όσον αφορά την εργοδοτική αυθαιρεσία και την παραβίαση των δικαιωμάτων των διανομέων».

Τι ζητούν οι διανομείς της Wolt

Οι διανομείς της Wolt διεκδικούν την βελτίωση των συνθηκών της σκληρής δουλειάς που κάνουν χειμώνα-καλοκαίρι με ιδιαίτερα χαμηλές αποδοχές και ελάχιστα εργασιακά δικαιώματα.

Ειδικότερα διεκδικούν:

  • Αύξηση των αμοιβών για όλους τους εργαζόμενους στη «Wolt». Ελάχιστη αμοιβή ανά ώρα για τους freelancer.
  • Απευθείας πρόσληψη από την εταιρεία «Wolt» με αορίστου χρόνου Σύμβαση, ουσιαστικές αυξήσεις με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για τους εργαζόμενους στους στολάρχες – διαχειριστές.
  • Κάλυψη του εργατικού «ατυχήματος» με χρηματική αποζημίωση για όσο χρειαστεί για όλους τους freelancer.
  • Κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών των freelancer από την εταιρεία «Wolt».
  • Να δοθούν όλα τα δεδουλευμένα και τα ένσημα που οφείλονται στους διανομείς από τους διαχειριστές της «Wolt».
  • ‘Αμεσα να χορηγηθούν όλα τα ΜΑΠ χωρίς χρηματική εγγύηση, όπως ορίζει η Υπουργική Απόφαση, σε όλους τους διανομείς, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας. Να επιστραφούν τα χρήματα που παρακρατήθηκαν.
  • Μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας. Να απαγορευτεί η διανομή με δίκυκλο στις επικίνδυνες καιρικές συνθήκες (πάνω από 38 βαθμούς Κελσίου το καλοκαίρι, κάτω από 5 βαθμούς τον χειμώνα, σε έντονες βροχοπτώσεις και ανέμους) με χρηματική αποζημίωση του μεροκάματου για όσο διαρκούν τα καιρικά φαινόμενα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κατέρρευσαν συστήματα της Bank of America

Άρχισαν οι Νύχτες Πρεμιέρας στην Αθήνα

Μενίδι: Πέταξε μπροστά σε Αστυνομικούς χειροβομβίδες και φυσίγγια

Το δρόμο της λιτότητας ανοίγει, ξανά, για τους Γάλλους ο Μισέλ Μπαρνιέ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα