ΑΘΗΝΑ
02:16
|
03.10.2024
Το συνέδριο ξεκινά την Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται στις 6 Οκτωβρίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ξεκινούν στην Αθήνα την Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, οι εργασίες του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ιατρικής Φυσικής, που διοργανώνουν η Ένωση Φυσικών Ιατρικής Ελλάδος (ΕΦΙΕ) και η Ελληνική Εταιρεία Νανοτεχνολογίας στις Επιστήμες Υγείας (ΕΛΕΝΕΠΥ).

Το Συνέδριο θα ολοκληρωθεί στις 6 Οκτωβρίου και οι εργασίες του θα πραγματοποιηθούν στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Το επιστημονικό πρόγραμμα του Συνεδρίου, στο οποίο, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ήδη έχουν προεγγραφεί περισσότεροι από 650 σύνεδροι, περιλαμβάνει 66 προσκεκλημένες ομιλίες από κορυφαίους ειδικούς στον τομέα, 202 ερευνητικές εργασίες και αναρτημένες ανακοινώσεις, καλύπτοντας θέματα από τις εφαρμογές των ιοντιζουσών και μη-ιοντιζουσών ακτινοβολιών στην Ιατρική, την Ιατρική Πληροφορική και την Τεχνητή Νοημοσύνη, τη Βιοϊατρική Τεχνολογία, τη Νανοϊατρική και την Εκπαίδευση.

Περιλαμβάνει, επίσης, τέσσερις «Τιμητικές Διαλέξεις» στη «μνήμη σημαντικών συναδέλφων που δεν βρίσκονται πια κοντά μας, του Βασίλη Πρώιμου, καθηγητή Ιατρικής Φυσικής και π. Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, του Δημήτρη Κελέκη, καθηγητή Ακτινολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Δημήτρη Γλάρου, καθηγητή Ιατρικής Φυσικής και π. Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Νίκου Παναγιωτάκη, ακτινοφυσικού από τους πρωτοπόρους στον ιδιωτικό τομέα».

Στο συνέδριο θα υπάρχουν επιπλέον αρκετές καινοτομίες, όπως «διαδραστικές επιστημονικές συνεδρίες με τη συμμετοχή του κοινού με ηλεκτρονικά μέσα (e-voting system), livechat, hands-on courses, και ειδικές δράσεις δικτύωσης των νέων συναδέλφων και των φοιτητών», και θα περιλαμβάνει τις εξής θεματικές ενότητες: Ακτινοθεραπευτική Ογκολογία, Διαγνωστική και Επεμβατική Ακτινολογία, Διαγνωστική και Θεραπευτική Πυρηνική Ιατρική, Ακτινοπροστασία και Δοσιμετρία, Μη Ιοντίζουσες Ακτινοβολίες, Ιατρική Πληροφορική και Τεχνητή Νοημοσύνη, Βιοφυσική και Ραδιοβιολογία, Βιοϊατρική Τεχνολογία και Νανοϊατρική.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κατέρρευσαν συστήματα της Bank of America

Αντίθετοι οι παθολόγοι με τον αντιγριπικό εμβολιασμό χωρίς ιατρική συνταγή

Ξεκινάει ο αντιγριπικός εμβολιασμός

Νατοϊκό συνέδριο στη βάση της Σούδας για την πολεμική χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα