ΑΘΗΝΑ
19:26
|
03.10.2024
«Το κράτος-τρομοκράτης του Ισραήλ επιχειρεί μια γενικευμένη σύρραξη σε Λίβανο, Παλαιστίνη, Ιράν, Συρία, και Υεμένη», επισημαίνει στην ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25.
«Μέχρι να ελευθερωθεί η Παλαιστίνη, κανείς και καμιά δεν είναι ελεύθερος», δηλώνει το ΜέΡΑ25
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στις διαδηλώσεις που θα γίνουν στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της χώρας στις 5 και στις 7 Οκτωβρίου καλεί με ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25.

«Το κράτος-τρομοκράτης του Ισραήλ επιχειρεί μια γενικευμένη σύρραξη σε Λίβανο, Παλαιστίνη, Ιράν, Συρία, και Υεμένη» και «συνεχίζει με την ανοχή, αν όχι την επιδοκιμασία, της Δύσης (ΗΠΑ-ΕΕ), να διαπράττει το έγκλημα της γενοκτονίας στη Γάζα», αναφέρει μεταξύ άλλων το κόμμα, καλώντας στις κινητοποιήσεις στην Αθήνα, στο Πάρκο Ελευθερίας το Σάββατο 5/10 στις 14:00 & τη Δευτέρα 7/10 στις 19:00 και στη Θεσσαλονίκη, στο Άγαλμα Βενιζέλου το Σάββατο 5/10 στις 12:00.

Η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25:

«Ο πλανήτης παρακολουθεί σαστισμένος τους τελευταίους μήνες, και ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες, τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Το κράτος-τρομοκράτης του Ισραήλ επιχειρεί μια γενικευμένη σύρραξη σε Λίβανο, Παλαιστίνη, Ιράν, Συρία, και Υεμένη, ενώ ο κίνδυνος μιας εκτεταμένης κρίσης που θα πλήξει άμεσα και την περιοχή μας είναι ορατός.

Όσο το κράτος του Ισραήλ συνεχίζει με την ανοχή, αν όχι την επιδοκιμασία, της Δύσης (ΗΠΑ-ΕΕ), να διαπράττει το έγκλημα της γενοκτονίας στη Γάζα, δεν μπορούμε να παραμένουμε σιωπηλοί. Υπάρχει ανάγκη όσο ποτέ το αίτημα για κατάπαυση του πυρός να ακουστεί δυνατά απ’ άκρη σε άκρη. Η πρόσφατη απόφαση του ΚΥΣΕΑ για πλήρη στήριξη και σύνταξη με την πλευρά του Ισραήλ, προκαλεί σοβαρές αρνητικές συνέπειες για τη χώρα μας. Η Ελλάδα παραδοσιακά ήταν σύμμαχος και φίλος των Αραβικών χωρών και της Παλαιστίνης. Η πρόσδεση της Ελλάδας στο νατοϊκό άρμα και στα πολεμικά σχέδια ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, καθιστώντας την μια απέραντη πολεμική βάση, είναι η χειρότερη δυνατή επιλογή που θα μπορούσαν να κάνουν οι ελληνικές κυβερνήσεις.

Οι ενέργειες του καθεστώτος Νετανιάχου, το μόνο που κάνουν είναι να εξωθούν τα πράγματα στη γενίκευση του πολέμου, και να δείχνουν ξεκάθαρα ποια δύναμη είναι φορέας πολέμου και θανάτου στην περιοχή: το κράτος – τρομοκράτης του Ισραήλ.

Απέναντι σε όλα όσα συμβαίνουν στην Παλαιστίνη και τη Μέση Ανατολή, το καθήκον καθένα και καθεμιάς που επιθυμεί ειρήνη και ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή, είναι να ενώσουμε τις φωνές μας με όσες και όσους ζητούν κατάπαυση του πυρός.

Ως ΜέΡΑ25 καλούμε στις κινητοποιήσεις που γίνονται σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα: στο Πάρκο Ελευθερίας το Σάββατο 5/10 στις 14:00 & τη Δευτέρα 7/10 στις 19:00, Θεσσαλονίκη: στο Άγαλμα Βενιζέλου το Σάββατο 5/10 στις 12:00, και σε όλες τις πόλεις της χώρας).

  • Λευτεριά στην Παλαιστίνη & Αλληλεγγύη στο Λίβανο
  • Κυρώσεις και μποϊκοτάζ στο κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ
  • Απεμπλοκή της Ελλάδας από τη νατοϊκή συνεργασία και τον όλεθρο που εξωθεί τα πράγματα η στάση των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ

Μέχρι να ελευθερωθεί η Παλαιστίνη, κανείς και καμιά δεν είναι ελεύθερος».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέο «χτύπημα» Βλάχου για τα κόκκινα δάνεια: Καλεί στη Βουλή τον Χατζηδάκη

Τις τιμές πετρελαίου ανέβασαν οι δηλώσεις Μπάιντεν για το Ιράν και το Ισραήλ

Ισραηλινή επίθεση σε αποθήκη της ρωσικής βάσης Hmeimim στη Συρία

Ελευσίνα: Έφτασε το C-130 με 60 Έλληνες που είχαν εγκλωβιστεί στον Λίβανο (upd)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα