ΑΘΗΝΑ
15:12
|
07.10.2024
Αναμενόμενη ή εξοργιστική η επιλεκτική μνήμη… της επετείου;
Μαντέψτε ποιες λέξεις λείπουν...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανάρτηση στα αγγλικά και στα ελληνικά έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για τη συμπλήρωση ενός έτους από την επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ: «One year after the horrific terrorist attacks of October 7th, we do not forget. The people of Israel have the right to live with security. We also repeat our call for the immediate release of all hostages».

Ανεπίσημη μετάφραση: «Έναν χρόνο μετά τα φρικτά τρομοκρατικά χτυπήματα της 7ης Οκτωβρίου, δεν ξεχνάμε. Ο λαός του Ισραήλ έχει το δικαίωμα να ζει με ασφάλεια. Επαναλαμβάνουμε επίσης την έκκλησή μας για άμεση απελευθέρωση όλων των ομήρων».

Ο Πρωθυπουργός ξέχασε μάλλον… την έκκληση για ειρήνη ή για κατάπαυση του πυρός ή ακόμα-ακόμα μία αναφορά σε αποφάσεις κάποιων δικαστηρίων που έχουν καταδικάσει το Ισραήλ για εγκλήματα πολέμου.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών:

«Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από τις φρικτές τρομοκρατικές επιθέσεις κατά του Ισραήλ, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα τη δολοφονία αμάχων και προκάλεσαν μια επικίνδυνη κλιμάκωση στην περιοχή», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο X (πρώην Twiiter).

«Κάθε μέρα οι σκέψεις μας είναι μαζί με τις οικογένειες των ομήρων και ζητάμε την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωσή τους (δηλαδή κάθε μέρα ούτε μία σκέψη από το ΥΠΕΞ μας για τα άλλα θύματα ή μήπως δεν υπάρχουν);.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας προς το Ισραήλ και τον ισραηλινό λαό και το δικαίωμά του να ζει με ασφάλεια, τονίζει και προσθέτει:

Στο ίδιο πνεύμα, η ανησυχητική έξαρση του αντισημιτισμού (αντισημιτισμός είναι κι όλα όσα έγιναν στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ;) είναι σε όλο τον κόσμο απαιτεί τις συλλογικές μας προσπάθειες, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα γίνει ανεκτός σε κανένα πλαίσιο. Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, ζητάμε την άμεση κατάπαυση του πυρός για την ανακούφιση των αμάχων (όνομα δεν έχουν;) , την αύξηση της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας για όσους έχουν ανάγκη (όνομα δεν έχουν;), καθώς και την ανάγκη να ξεκινήσει ο σχεδιασμός για την επόμενη μέρα το συντομότερο δυνατό, δίνοντας στην περιοχή μια ευκαιρία για ειρήνη και ευημερία για όλους (όνομα δεν έχουν;).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρουμανία: «Κόπηκε» άνευ αιτιολόγησης ακροδεξιά υποψήφια για την προεδρία

Υπέρ της κατασκευής πυρηνικού σταθμού ψήφισε το Καζακστάν

Συζήτηση στη Βουλή για τις καταστροφικές πυρκαγιές ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Κουτσούμπας για 7η Οκτώβρη: Να αναγνωριστεί η ανεξάρτητη Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα