ΑΘΗΝΑ
02:39
|
02.05.2024
Η Κλοντίν Γκέι, που εξαναγκάστηκε σε παραίτηση έπειτα από σφοδρή δολοφονία χαρακτήρα εις βάρος της, κατήγγειλε ότι δέχεται απειλές για τη ζωή της.
Η πρώην πρόεδρος του Χάρβαρντ, Κλοντίν Γκέι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πρώην πρόεδρος του Χάρβαρντ, Κλοντίν Γκέι, δήλωσε ότι έλαβε απειλές για τη ζωή της μέσω email και πως την αποκαλούσαν αμέτρητες φορές με ρατσιστικούς και φυλετικούς χαρακτηρισμούς, προτού αυτή παραιτηθεί μετά την κατάθεσή της στο Κογκρέσο για καταγγελίες για αντισημιτισμό και λογοκλοπή.

Η Γκέι έκανε τα σχόλια σε άρθρο γνώμης των New York Times την Τετάρτη, μια μέρα αφότου υπέκυψε στις πιέσεις της εβραϊκής κοινότητας του Χάρβαρντ και των μελών του Κογκρέσου να υποβάλλει την παραίτησή της εξαιτίας της ακρόασης στο αμερικανικό Κογκρέσο την 5ης Δεκεμβρίου και των ισχυρισμών για το ακαδημαϊκό της έργο.

Ο χαρακτήρας και η ευφυΐα μου έχουν αμφισβητηθεί. Η δέσμευσή μου για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού έχει αμφισβητηθεί. Τα εισερχόμενά email μου έχουν πλημμυρίσει με υβριστικά μηνύματα, συμπεριλαμβανομένων απειλών θανάτου. Με έχουν αποκαλέσει τη λέξη που ξεκινάει από “Ν” (“Νigger”, δηλαδή «αράπης» στα ελληνικά) περισσότερες φορές από ό,τι θέλω να μετρήσω, είπε ο Gay στο κομμάτι 870 λέξεων με τίτλο “What Just Happened at Harvard Is Bigger Than Me”.

Η Γκέι, η πρώην πρόεδρος του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, Λιζ Μάγκιλ και η πρόεδρος του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης, Σάλι Κόρνμπλουθ, κατέθεσαν ενώπιον επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ στις 5 Δεκεμβρίου σχετικά με υποτιθέμενη αύξηση του αντισημιτισμού στις πανεπιστημιουπόλεις μετά την επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα.

Οι τρεις απάντησαν ότι εξαρτάται από το πλαίσιο όταν ρωτήθηκε από την εκπρόσωπο των Ρεπουμπλικανών των ΗΠΑ, Ελίς Στεφάνικ, εάν η έκκληση για γενοκτονία των Εβραίων θα παραβίαζε τους κώδικες συμπεριφοράς των πανεπιστημίων τους σχετικά με τον εκφοβισμό και την παρενόχληση.

Περισσότεροι από 70 Αμερικανοί νομοθέτες ζήτησαν από τα πανεπιστήμια να απολύσουν τις προέδρους λόγω της απάντησης, την οποία έκριναν απαράδεκτη. Η Μαγκίλ παραιτήθηκε στις 9 Δεκεμβρίου.

Το διοικητικό συμβούλιο του Χάρβαρντ υπερασπίστηκε την Γκέι. Ένας από τους επικριτές της, ο δισεκατομμυριούχος διαχειριστής Μπιλ Άκμαν, είπε ότι είχε ακούσει πως η ομάδα αναζήτησης από την οποία αναδείχθηκε η Γκέι ως πρόεδρος περιοριζόταν από τις προσπάθειες για διαφορετικότητα, ισότητα και συμπερίληψη (DEI). Ο Άκμαν, τόνισε, μάλιστα, ότι η δήλωσή του δεν ήταν ρατσιστική.

Από την πλευρά της, η Κλοντίν Γκέι είπε ότι η εκστρατεία εναντίον της ήταν μέρος ενός «πολέμου» για την υπονόμευση της εμπιστοσύνης στους πυλώνες της αμερικανικής κοινωνίας που κυμαίνονται από την εκπαίδευση έως τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας και τους ειδησεογραφικούς οργανισμούς.

«Για τους οπορτουνιστές που οδηγούν τον κυνισμό για τους θεσμούς μας, καμία νίκη ή ανατρεπόμενος ηγέτης δεν εξαντλεί το ζήλο τους», είπε στο άρθρο γνώμης.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα