ΑΘΗΝΑ
20:10
|
07.10.2024
Αυτή την ιστορική απόφαση έβγαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, βάζοντας τέρμα στη δράση της νεοναζιστικής ομάδας που ίδρυσε ο Μιχαλολιάκος.
Δίκη Χρυσής Αυγής
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Και ακούστηκε: «Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση «ενδεδυμένη με τον μανδύα πολιτικού κόμματος». Αυτή την ιστορική απόφαση έβγαλε σαν σήμερα 7 Οκτωβρίου το 2020 το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, βάζοντας τέρμα στη δράση της νεοναζιστικής ομάδας που ίδρυσε ο Νίκος Μιχαλολιάκος την 1η Νοεμβρίου 1993, δύο ολόκληρες δεκαετίες πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής κορυφώθηκε με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, του αντιφασίστα μουσικού που έπεσε νεκρός στις 18 Σεπτεμβρίου 2013 στο Κερατσίνι. Επτά χρόνια αργότερα, στις 7 Οκτωβρίου 2020 η ελληνική Δικαιοσύνη θα καταδίκαζε τη ρατσιστική ομάδα ως «εγκληματική οργάνωση», φράζοντας τον δρόμο της επιστροφής προς τη Βουλή όπου είχε εισέλθει ήδη από τις εκλογές του 2012, έχοντας 18 βουλευτές.

Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, μία ημέρα σαν σήμερα πριν από 4 χρόνια, επτά πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής κρίνονταν ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Πρόκειται για τους: Νίκο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά, Ηλία Κασιδιάρη, Ιωάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρο και Αρτέμη Ματθαιόπουλο.

7 Οκτωβρίου και το Κοσμοδρόμιο έγραφε:

Στις 11:00 το πρωί (7/10), η πρόεδρος Εφετών Μαρία Λεπενιώτη θα ανακοινώσει την απόφαση του Α’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών για το αν η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση σε μια ιστορική ετυμηγορία, σταθμό για τη Δικαιοσύνη αλλά και τη Δημοκρατία τόσο στη χώρα μας όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εποχές Χούντας σε Δημοτικό σχολείο της Αττικής: Γονείς ζητούν επαναφορά της μαθητικής στολής

Μήνυμα από 112 στους κατοίκους του Πειραιά για τη φωτιά κοντά στο λιμάνι (upd)

«Ερωτική» πτήση από Σίδνεϊ προς Τόκιο: Το αεροπλάνο έπαιζε ακατάλληλη ταινία non-stop

ADRION με στόχο τη θαλάσσια ασφάλεια στην Αδριατική

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα