ΑΘΗΝΑ
16:24
|
08.10.2024
Το ενδεχόμενο να πρέπει να σβήσει πάνω από τα μισά ονόματα στο «Μνημείο για τα Θύματα του Κομμουνισμού» στην Οτάβα αντιμετωπίζει το υπουργείο Καναδικής Κληρονομιάς.
Το μνημείο ολοκληρωμένο αλλά κλειστό στο κοινό στις 14 Οκτωβρίου 2024
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι καναδικές αρχές ίσως πρέπει να αφαιρέσουν περισσότερα από τα μισά ονόματα από ένα προς το παρόν μη αποκαλυμμένο «Μνημείο για τα Θύματα του Κομμουνισμού» στην Οτάβα, λόγω των υποψιών ότι πολλά από τα τιμώμενα από το μνημείο πρόσωπα μπορεί να συνδέονται με τους Ναζί, ανέφερε η Ottawa Citizen τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με ένα έγγραφο που έλαβε η καναδική αγγλόφωνη καθημερινή εφημερίδα κατόπιν αιτήματος κοινοποίησης πληροφοριών, το υπουργείο Καναδικής Κληρονομιάς διαπίστωσε ότι από τα 553 άτομα και οργανώσεις που σχεδιαζόταν αρχικά να αναφερθούν στο μνημείο, 50 έως 60 από τα ονόματα «είχαν πιθανότατα άμεση σύνδεση με τους Ναζί».

Επιπλέον, μια έκθεση για λογαριασμό του υπουργείου το 2023 υπογράμμισε ότι περισσότερα από 330 ονόματα πρέπει να εξαιρεθούν από τη λίστα «για να αποφευχθεί το ρίσκο», καθώς δεν υπήρχαν αρκετές πληροφορίες σχετικά με ενδεχόμενη σύνδεσή τους με τους Ναζί. Προτάθηκε επιπλέον να αφαιρεθούν και άλλα ονόματα επειδή δεν υπάρχει άμεση σύνδεση με τον Καναδά, ανέφερε η εφημερίδα.

Το μνημείο ήταν αρχικά προγραμματισμένο να αποκαλυφθεί τον Νοέμβριο του 2023, αλλά η τελετή καθυστέρησε λόγω ανησυχιών ότι ορισμένα άτομα από αυτά που αναγράφονται σε αυτό είχαν συνεργαστεί με τη ναζιστική Γερμανία κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ χρονικά συνέπεσε και το σκάνδαλο κατά το οποίο ο Γιάροσλαβ Χούνκα, Ουκρανο-καναδός βετεράνος των SS, χειροκροτήθηκε από το καναδικό κοινοβούλιο.

Διαβάστε ακόμα:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κρατική ενίσχυση σε λογαριασμούς ρεύματος ευάλωτων νοικοκυριών

Δασμούς στο ευρωπαϊκό μπράντι επιβάλλει η Κίνα

Εκδήλωση για τη διεκδίκηση Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας σε Πληροφορική και Τηλεπικοινωνίες

Νεκρός σε τυροκομείο της Αχαΐας-Απόδοση ευθυνών ζητά το συνδικάτο Ποτών-Τροφίμων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα