ΑΘΗΝΑ
14:01
|
08.10.2024
«Το μεγάλο λαϊκό κίνημα στην Υεμένη, καθώς και όλους τους αδελφικούς και φιλικούς λαούς σε όλο τον κόσμο» χαιρέτισε ο εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών αλ-Κασάμ.
Προσωπογραφία του Αμπού Ομπέιντα σε αυτοσχέδια σημαία σε διαδήλωση στην Καζαμπλάνκα στις 29 Οκτωβρίου 2023
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η επιχείρηση Κατακλυσμός του Αλ-Άκσα ήταν ένα μαζικό προληπτικό χτύπημα κατά του Ισραήλ και ήρθε πριν το καθεστώς προλάβει να εξαπολύσει μεγάλη επίθεση στην αντίσταση στη Γάζα, δήλωσε χθες, 7 Οκτωβρίου, ο εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών αλ-Κασάμ, της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς.

Εκφωνώντας μια τηλεοπτική ομιλία για την πρώτη επέτειο της μεγάλης και πολυεπίπεδης επιχείρησης, ο Αμπού Ομπέιντα την περιέγραψε ως την πιο επαγγελματική επιχείρηση καταδρομέων στη σύγχρονη εποχή.

Είπε ότι η επιχείρηση έλαβε χώρα στον απόηχο της συνεχούς επίθεσης του καθεστώτος κατά των Παλαιστινίων και της βεβήλωσης του τεμένους αλ-Άκσα, που είχε φτάσει σε ένα άνευ προηγουμένου επικίνδυνο στάδιο.

«Και τώρα, εδώ και ένα χρόνο, οι μαχητές δίνουν μια άνιση μάχη με τον εγκληματία εχθρό», είπε ο Αμπού Ομπέιντα.

Ο εκπρόσωπος της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς υποσχέθηκε ότι οι Ταξιαρχίες αλ-Κασάμ θα συνεχίσει να πολεμά έναν «μακρύ πόλεμο φθοράς».

«Επιλέγουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα σε έναν μακρύ πόλεμο φθοράς, που είναι επώδυνος και δαπανηρός για τον εχθρό».

«Drones από τον Λίβανο, το Ιράκ και την Υεμένη πετούν στους ουρανούς πάνω από τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, χτυπώντας σημαντικές τοποθεσίες και στόχους του εχθρού και στραγγίζοντας τις δυνατότητες ασφάλειας και άμυνας του σιωνιστικού εχθρού. Τα αεροσκάφη διαταράσσουν την ισορροπία του κατοχικού καθεστώτος και του προκάλεσαν μεγάλες οικονομικές και στρατιωτικές απώλειες», είπε ο Αμπού Ομπέιντα.

Ο εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Κασάμ είπε ότι οι μαχητές της Αντίστασης συνεχίζουν την ηρωική τους σταθερότητα σε κάθε εκατοστό της Γάζας και η μάχη θα συνεχιστεί μέχρι να ηττηθεί το Ισραήλ.

Ο Αμπού Ομπέιντα είπε ότι η δολοφονία ηγετών της Αντίστασης δεν θα εκφοβίσει τις παλαιστινιακές φατρίες και ότι η χαρά του σιωνιστή εχθρού θα είναι βραχύβια.

Επαίνεσε επίσης τα αντίποινα πυραυλικά χτυπήματα του Ιράν κατά του ισραηλινού καθεστώτος, τις Επιχειρήσεις Αληθινή Υπόσχεση Ι και ΙΙ, λέγοντας ότι προκάλεσαν ρίγη στη σπονδυλική στήλη του ισραηλινού καθεστώτος.

Στη συνέχεια, ο Αμπού Ομπέιντα απευθύνθηκε στους μαχητές της Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

«Είμαστε σίγουροι για την αντοχή και τη δύναμή σας να προκαλέσετε οδυνηρές απώλειες στον εχθρό. Εκτιμούμε με περηφάνια το μεγάλο λαϊκό κίνημα στην Υεμένη, καθώς και όλους τους αδελφικούς και φιλικούς λαούς σε όλο τον κόσμο».

Καταφέρθηκε επιπλέον ενάντια στην αμερικανική κυβέρνηση για τη συνενοχή της στις ισραηλινές θηριωδίες και τον γενοκτονικό πόλεμο κατά των Παλαιστινίων στη Γάζα.

«Οι Παλαιστίνιοι μαχητές της αντίστασης παραμένουν πλήρως έτοιμοι να προκαλέσουν περισσότερες απώλειες στον σιωνιστικό εχθρό. Μπορούν να σκοτώσουν χιλιάδες στρατιώτες του, να τραυματίσουν χιλιάδες ακόμα και να καταστρέψουν στρατιωτικό υλικό», δήλωσε.

Ο Αμπού Ομπέιντα κατέκρινε επίσης τον ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, για την αποτυχία σύναψης μιας συμφωνίας για την ανταλλαγή Παλαιστινίων κρατουμένων με τους ομήρους που μεταφέρθηκαν στη Γάζα.

Το σιωνιστικό καθεστώς δεν γνωρίζει τίποτα άλλο από τη γλώσσα της βίας και του πολέμου, είπε.

Ο Αμπού Ομπέιντα δήλωσε ότι η πρόσφατη επίθεση με πυροβολισμούς στη Τζάφα του Τελ Αβίβ αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης επιχείρησης που θα είναι πιο σκληρή και πολύ πιο πικρή.

Διαβάστε ακόμα:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκδήλωση για τη διεκδίκηση Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας σε Πληροφορική και Τηλεπικοινωνίες

Νεκρός σε τυροκομείο της Αχαΐας-Απόδοση ευθυνών ζητά το συνδικάτο Ποτών-Τροφίμων

Μέσα στο 2025 τα γαλλικά Mirage στην Ουκρανία

Το Ιράν «θα απαντήσει με σφοδρότερο πλήγμα», αν το Ισραήλ του επιτεθεί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα