ΑΘΗΝΑ
16:24
|
11.10.2024
Κύκλωμα διαφθοράς .αποσπούσε μεγάλα χρηματικά ποσά, προκειμένου να παρέχει «διευκολύνσεις» σε πολίτες που είχαν εκκρεμότητες με την Εφορία.
Συνελήφθησαν τέσσερις εφοριακοί και ένας λογιστής
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κύκλωμα διαφθοράς που αποσπούσε μεγάλα χρηματικά ποσά, προκειμένου να παρέχει «διευκολύνσεις» σε πολίτες που είχαν εκκρεμότητες με την Εφορία, προχώρησαν οι Αρχές στην Κέρκυρα, μετά από καταγγελίες θυμάτων .

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από αστυνομικές πηγές, έχουν ήδη συλληφθεί τέσσερις εφοριακοί -ανάμεσά τους και υποδιευθυντής της ΔΟΥ Κερκύρας- και ένας λογιστής που προσέγγιζαν φορολογούμενους, κυρίως επιχειρηματίες, οι οποίοι είχαν είτε φορολογικά χρέη είτε είχαν να πάρουν επιστροφές και αποσπούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά, προκειμένου να τους κάνουν παρέχουν «διευκολύνσεις».

Εναντίον των συλληφθέντων έχει σχηματιστεί εκτενής δικογραφία από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατασχέθηκαν τα κινητά τηλέφωνα και οι σκληροί δίσκοι από τους υπολογιστές των γραφείων των συλληφθέντων και οι Αρχές προχώρησαν σε έρευνες στα σπίτια τους, ενώ αναμένεται να οδηγηθούν έως το μεσημέρι ενώπιον του εισαγγελέα.

Σε ανακοίνωσή της η ΑΑΔΕ αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Το έχουμε πει και το εννοούμε: δεν έχουμε την παραμικρή ανοχή σε κανένα φαινόμενο διαφθοράς. Επί της αρχής, αλλά και στην πράξη. Γι΄ αυτό και μόλις υπέπεσαν στην αντίληψη μας πληροφορίες για τη δράση κυκλώματος διαφθοράς, ζητήσαμε αμέσως τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., ώστε να γίνει ενδελεχής έρευνα και η υπόθεση να πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης. Να γνωρίζουν όλοι ότι αυτός θα συνεχίσει να είναι ο μόνος δρόμος κάθε φορά που εντοπίζουμε ενδείξεις διαφθοράς. Ουδείς είναι υπεράνω του όρκου που έχει δώσει να υπηρετεί το νόμο και το δημόσιο συμφέρον».

«Δεν συμβιβαζόμαστε με τη διαφθορά», δήλωσε από την πλευρά του ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, τονίζοντας ότι «όπως φάνηκε και στη γνωστή, δυσάρεστη υπόθεση της Χαλκίδας πριν από μερικούς μήνες το Υπουργείο Οικονομικών δεν πρόκειται να χαριστεί σε οποία φαινόμενα διαφθοράς στις υπηρεσίες που εποπτεύει. Η ΑΑΔΕ αντέδρασε πολύ γρήγορα τότε, αντέδρασε αποφασιστικά και τώρα, στην Κέρκυρα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μακελειό σε βάρος ανθρακωρύχων στο Μπαλουχιστάν του Πακιστάν

Καρκίνος του παχέος εντέρου: Ξεκίνησε η αποστολή SMS για έλεγχο με δωρεάν self test

Ηλεκτρικό ρεύμα: Καταργείται ή όχι το πράσινο τιμολόγιο; Τι απάντησε ο Σκυλακάκης

Επιστρέφει ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα