ΑΘΗΝΑ
20:04
|
16.06.2024
«Υπάρχουν τέτοιου είδους “δωράκια” πολλές φορές στην ελληνική κοινωνία», λέει ο δικηγόρος της προϊσταμένης της ΔΟΥ.
Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα ένας υπάλληλος της εφορίας, τέσσερις λογιστές και ένας ιδιώτης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την πόρτα του αρμόδιου ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν για τις κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα που τους βαραίνουν, μεταξύ άλλων της δωροδοκίας και της δωροληψίας, θα περάσουν σήμερα πέντε εφοριακοί και δύο λογιστές, ανάμεσά τους και η προϊσταμένη της εφορίας Χαλκίδας, που συνελήφθησαν από την υπηρεσία Εσωτερικών υποθέσεων, προχθές Τετάρτη στο πλαίσιο επιχείρησης εξάρθρωσης εγκληματικής οργάνωσης που φέρεται πως είχαν στήσει εκμεταλλευόμενοι τη θέση εργασίας τους.

Οργή προκάλεσε ο συνήγορος της προϊσταμένης και ενός ακόμα στελέχους της εφορίας, όταν ανέφερε, μιλώντας στο Mega, ότι «υπάρχουν τέτοιου είδους “δωράκια” πολλές φορές στην ελληνική κοινωνία και όχι κατ΄ απαίτηση των ανθρώπων. Πείτε μου πόσες φορές έχετε πάει στον γιατρό και δεν έχετε δώσει φακελάκι;». Όπως ανέφερε, οι πελάτες του «αρνούνται απολύτως ότι εκβίασαν ή πίεσαν κάποιον να τους δώσει χρήματα».

Από τον Νοέμβριο του 2023, σύμφωνα με τις Αρχές, τα μέλη της οργάνωσης προέβαιναν σε διευκολύνσεις, παραλείψεις ή πράξεις διαδικασιών εφοριακής αρμοδιότητας που αντίκειται στα υπηρεσιακά τους καθήκοντα ως υπάλληλοι, καθώς και σε εκβιάσεις επιχειρηματιών, εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητά τους, απαιτώντας χρηματικά ποσά ως αντίτιμο, ώστε να διεκπεραιωθούν φορολογικές τους εκκρεμότητες.

Εκτός από την προϊσταμένη, την οποία ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες φέρουν να διατηρούσε σχέσεις με τοπικά στελέχη της ΝΔ, κατηγορούνται επίσης ο 52χρονος Υποδιευθυντής, τρεις υπάλληλοι 67, 54 και 50 ετών, μία 56χρονη που είχε τον ρόλο της διεκπεραιώτριας καθώς και ένας 62χρονος λογιστήσ.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα ένας υπάλληλος της εφορίας, τέσσερις λογιστές και ένας ιδιώτης που δεν συνελήφθησαν καθώς είχε παρέλθει το αυτόφωρο.

Σημειώνεται, ότι οι αρμόδιες αρχές για την καταπολέμηση του ξεπλύματος μαύρου χρήματος ζητούν το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων των προσώπων της εφορίας Χαλκίδας για τους οποίους υπάρχουν υπόνοιες ότι αποκόμισαν χρηματικά ποσά από εγκληματικές δραστηριότητες, τα οποία ανέμειξαν με άλλα περιουσιακά τους στοιχεία, τα ιδιοποιήθηκαν παρανόμως και τα χρησιμοποίησαν στις εν γένει οικονομικές δραστηριότητες τους σκοπεύοντας στη νομιμοποίηση τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πολύνεκρο τροχαίο στην Ξάνθη – Τέσσερις νεκροί και επτά τραυματίες

Τζάκομο Ματεότι: 100 χρόνια από το έγκλημα των μπράβων του Μουσολίνι

Δεκατέσσερις Ιορδανοί πέθαναν κατά τη διάρκεια του χατζ στη Σαουδική Αραβία

Η σιωπή για την Πύλο προετοιμάζει την επόμενη: 1 χρόνος από το κρατικό έγκλημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα