ΑΘΗΝΑ
22:10
|
14.10.2024
Βρετανία, Ιταλία, Γερμανία και Γαλλία καταδικάζουν τις πρόσφατες επιθέσεις του Ισραήλ στους κυανόκρανους στο Ν. Λίβανο και ζητούν να σταματήσουν.
Ιρλανδοί κυανόκρανοι της δύναμης UNIFIL
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι αντιδράσεις Βρετανίας, Γαλλίας, Γερμανίας και Ιταλίας για τις επιθέσεις του ισραηλινού στρατού κατά της αποστολής κυανοκράνων του ΟΗΕ, UNIFIL, συνεχίζονται.

Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν απόψε τα υπουργεία Εξωτερικών των τεσσάρων χωρών αναφέρθηκαν στον «απαραίτητο σταθεροποιητικό ρόλο» της αποστολής στο Νότιο Λίβανο καλώντας το Ισραήλ και άλλα μέρη να επιβεβαιώσουν την ασφάλεια των κυανοκράνων.

Οι τέσσερις χώρες επιβεβαιώνουν «τον απαραίτητο, σταθεροποιητικό ρόλο» της αποστολής των κυανοκράνων στο Νότιο Λίβανο προσθέτοντας πως το Ισραήλ και τα άλλα εμπλεκόμενα μέρη θα πρέπει να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των κυανοκράνων.

Οι τέσσερις χώρες εκφράζουν «οργή» για τον  πρόσφατο τραυματισμό αρκετών κυανοκράνων στην πόλη Νακούρα που βρίσκεται κοντά στα (αχαρτογράφητα) σύνορα του Λιβάνου με το Ισραήλ και τονίζουν πως οι επιθέσεις αυτές συνιστούν «σοβαρή παραβίαση των υποχρεώσεων του Ισραήλ υπό την απόφαση 1701 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΟΗΕ και του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου». Χαρακτηρίζουν έτσι τις επιθέσεις «αδικαιολόγητες» και ζητούν τον «άμεσο» τερματισμό τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα διπλωματική κρίση στις σχέσεις Ινδίας-Καναδά

Στους 22 οι νεκροί από ισραηλινή επίθεση σε χωριό Μαρωνιτών στο Βόρειο Λίβανο

Τα 7 μέτρα-ασπιρίνη του Θεοδωρικάκου κατά της ακρίβειας

Ο Νετανιάχου απειλεί τον Λίβανο με κλιμάκωση του πολέμου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα