ΑΘΗΝΑ
18:48
|
16.10.2024
Οι 14 ανεξάρτητοι βουλευτές αναζητούν νέο εκπρόσωπο μετά την άρση της υποστήριξης του Μιχάλη Χουρδάκη από την Αθηνά Λινού.
Το κτίριο της βουλής από ψηλά
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο βουλευτής Μιχάλης Χουρδάκης, που είχε εκλεγεί από το κόμμα «Πλεύση Ελευθερίας» αλλά αποχώρησε, δεν είναι πλέον κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ομάδας των ανεξάρτητων βουλευτών. Αφορμή έδωσε η απόφαση της επίσης ανεξάρτητης Αθηνάς Λινού (που προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ ώσπου διαγράφηκε από το κόμμα τον περασμένο Αύγουστο) να άρει την υποστήριξή της προς το πρόσωπό του.

Ως εκ  τούτου ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας ανακοίνωσε σήμερα πως είναι άκυρος ο ορισμός του  Μιχάλη Χουρδάκη στη θέση του εκπροσώπου των 14 ανεξάρτητων βουλευτών καλώντας τους να ορίσουν νέο μέσα στις επόμενες τρεις μέρες.

Κωνσταντίνος Τασούλας

 Ο Κανονισμός της Βουλής ορίζει πως εκπρόσωπος σε αυτή την περίπτωση θα οριστεί το πρόσωπο που θα συγκεντρώσει τον μεγαλύτερο αριθμό επιστολών , ενώ σε περίπτωση ισοψηφίας θα ακολουθήσει κλήρωση.

Μιχάλης Χουρδάκης

Η ομάδα των ανεξάρτητων απαρτίζεται από τους προερχόμενους από το κόμμα «Σπαρτιάτες» Χάρης Κατσιβαρδάς, Γιώργος Μανούσος, Γιάννης Δημητροκάλλης, Διονύσης Βαλτογιάννης, Γιώργος Ασπιώτης, Μιχάλης Γαυγιωτάκης και Κωνσταντίνος Φλώρος, τον πρώην βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Παύλο Σαράκη, την προερχόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ Αθηνά Λινού, τους πρώην βουλευτές της ΝΔ Μάριο Σαλμά και Λευτέρη Αυγενάκη, το πρώην μέλος της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Μπαρχάν Μπουράν και τους προερχόμενους από την Πλεύση Ελευθερίας Μιχάλη Χουρδάκη και Αρετή Παπαϊωάννου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στέλεχος των Φρουρών της Επανάστασης: Το Ιράν έχει όπλα «ανώτερα» των πυρηνικών

Δόθηκε η τέταρτη δόση στην Ελλάδα από το Ταμείο Ανάκαμψης

Γαλλία: Οι ισραηλινές εταιρείες δε θα στήσουν περίπτερα σε έκθεση οπλικών συστημάτων

Εκπλήξεις για το Ισραήλ κατά τον 2ο χρόνο πολέμου στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα