ΑΘΗΝΑ
13:53
|
11.07.2026
Ένοχος κηρύχθηκε ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και τρία ακόμα άτομα για τις πλημμύρες στη Θεσσαλία.
Αγοραστός
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένοχος κηρύχθηκε -με ομόφωνη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Λάρισας για τον Ιανό- ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και τρία ακόμα άτομα (ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας και οι δύο προϊστάμενοι της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων σε Περιφέρεια Θεσσαλίας και Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας) για το πλημμέλημα της πλημμύρας από αμέλεια δια παραλείψεως από την οποία προέκυψε κίνδυνος για ξένα πράγματα και για άνθρωπο.

Το δικαστήριο αφού αναγνώρισε και ελαφρυντικες περιστάσεις επέβαλλε και στους τέσσερις ποινή φυλάκισης 15 μηνών με τριετή αναστολή κατά πλειοψηφία σύμφωνα με το Larissanet. Ο πρόεδρος της έδρας πρότεινε ποινή φυλάκισης 2 ετών

Όλοι κηρύχθηκαν αθώοι κατά πλειοψηφία για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια δια παραλείψεως άπαξ και κατά συρροή.

Oι υπόλοιποι έξι κατηγορούμενοι που αθωώθηκαν είναι οι δήμαρχοι Καρδίτσας και Μουζακίου, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ταυρωπού δύο στελέχη της ΔΕΥΑΚ και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στους δύο οι νεκροί από την πυρκαγιά στο Δερβένι (upd)

Η Nestle σκέφτεται να κατεβάσει την τιμή του καφέ…

Πάνω από 1.900 οι νεκροί από τους σεισμούς στη Βενεζουέλα

Νάξος και Ηρακλειά σε επεισόδιο δημοφιλούς ταξιδιωτικής εκπομπής του France 5

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα