ΑΘΗΝΑ
00:18
|
08.07.2026
Κληρικοί της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής στην Ιερουσαλήμ συμμετείχαν στις πανηγυρικές εκδηλώσεις του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων ανήμερα της μνήμης του Αγίου Αποστόλου Ιακώβου του Αδελφοθέου.
Κληρικοί της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής στην Ιερουσαλήμ συμμετείχαν στις πανηγυρικές εκδηλώσεις του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης της Αγίας Πόλεως Ιερουσαλήμ και πάσης Παλαιστίνης Θεόφιλος Γ΄ τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στις 5 Νοεμβρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Αποστόλου Ιακώβου του Αδελφοθέου, στον ομώνυμο ιερό ναό στην Ιερουσαλήμ, πλαισιούμενος από ιεράρχες του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Επίσης συλλειτούργησαν ο επικεφαλής της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής στην Ιερουσαλήμ αρχιμανδρίτης Βασσιανός Ζμέεφ και ο διάκονος Μακάριος Πετουχόφ.

Παρακολούθησαν προσευχόμενοι στον ναό τη Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε στην ελληνική, την αραβική και την εκκλησιαστική σλαβονική γλώσσα, εκπρόσωποι του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στην Ιερουσαλήμ, καθώς και πολυπληθείς ενορίτες και προσκυνητές από τη Ρωσία, την Ελλάδα και άλλες χώρες του κόσμου.

Μετά τη λήξη της Θείας Μυσταγωγίας, ψαλλομένου του απολυτικίου του Αποστόλου Ιακώβου του Αδελφοθέου, η πομπή των συλλειτουργησάντων ιεραρχών, κληρικών, μοναζόντων και λαϊκών με επικεφαλής τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Θεόφιλο προχώρησε στην Αίθουσα του Θρόνου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, όπου ο Μακαριώτατος απευθύνθηκε στους παρόντες τονίζοντας τον σπουδαιότατο ρόλο του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου στην ίδρυση της Ορθοδόξου Εκκλησίας Ιεροσολύμων.

Ακολούθως, σύμφωνα με τα καθιερωμένα, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Θεόφιλος επέδωσε τα κλειδιά του ιερού ναού του Αγίου Αποστόλου Ιακώβου προς φύλαξη στους επιτρόπους για μια νέα θητεία, τους οποίους και ευλόγησε, αναφέρει η ιστοσελίδα της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιστορικό πλήγμα για την Καθολική Εκκλησία στο Σαν Φρανσίσκο: Συμβιβασμός 395 εκ. δολαρίων για την κακοποίηση ανηλίκων

Πάπας Λέων ΙΔ: Ο Θεός δεν ευλογεί ποτέ τον πόλεμο…

Αντιδράσεις στη Γεωργία για την επίθεση της Ε.Ε. στην Εκκλησία

Διάλυση της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας-Σφοδρή αντίδραση από τον Αρχιεπίσκοπο Σεβάστειας Θεοδόσιο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα