ΑΘΗΝΑ
10:46
|
14.07.2026
Την απόσυρση παρτίδας φαρμάκου που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του σακχαρώδους διαβήτη ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).
Για τεχνητούς λόγους η ανάκληση του φαρμάκου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την απόσυρση μιας παρτίδας φαρμάκου που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του σακχαρώδους διαβήτη ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οργανισμού, η απόφαση δεν συνδέεται με την ποιότητα του φαρμάκου, αλλά με τεχνικούς λόγους, συγκεκριμένα με λάθος στα στοιχεία της ταινίας γνησιότητας.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΦ:

«Αποφασίζουμε την ανάκληση της παρτίδας 12640897 του φαρμακευτικού προϊόντος VIPIDIA F.C.TAB 12,5mg/TAB BTx28 (PCTFE/PVC/ αλουμίνιο blister / κωδικός ΕΟΦ 2803063802035), λόγω λανθασμένων στοιχείων στη ταινία γνησιότητας.
Τονίζεται ότι η εν λόγω παρτίδα δεν φέρει κανένα ποιοτικό πρόβλημα. Η παρούσα απόφαση εκδίδεται με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση που έχει ξεκινήσει η εταιρεία».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Προπόνηση με ασκήσεις αντιστάσεων: Μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων

Νεκρή και άλλη νεαρή γυναίκα από τη Λιβαδειά μετά τον τοκετό…

Ο πόλεμος στο Σουδάν επιδεινώνει την ανθρωπιστική κρίση στη χώρα

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ απορρίπτει τις απευθείας συνομιλίες με το Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα