ΑΘΗΝΑ
22:14
|
24.06.2026
Νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διόρισε έναν εκτελούντα χρέη κυβερνήτη στην περιοχή.
Ρώσος στρατιώτης στο Κουρσκ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διόρισε έναν εκτελούντα χρέη κυβερνήτη στην περιοχή, ο οποίος χαρακτηρίστηκε από το γραφείο Τύπου του Κρεμλίνου ως «διαχειριστής κρίσεων».

Η κατάσταση στην περιοχή του Κουρσκ πλησιάζει στην επίλυσή της, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Η κατάσταση […] βρίσκεται κοντά στην επίλυσή της. […] Η επίλυση αυτή θα συμβεί οπωσδήποτε και η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί», τόνισε.

Ο Πεσκόφ πρόσθεσε ότι η ταχεία ανοικοδόμηση της περιοχής θα είναι απαραίτητη στη συνέχεια για να διασφαλιστεί η επιστροφή των κατοίκων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η περιοχή του Κουρσκ χρειαζόταν έναν διαχειριστή κρίσεων και ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πιστεύει ότι ο νεοδιορισθείς αναπληρωτής κυβερνήτης Αλεξάντερ Χίνστεϊν είναι καταλληλότερος για αυτόν τον ρόλο.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν το Κρεμλίνο έχει παράπονα από τον πρώην επικεφαλής της περιφέρειας, Αλεξέι Σμιρνόφ, ο Πεσκόφ δήλωσε: «Δεν πρόκειται για παράπονα, αλλά για το τι πρέπει να γίνει σε αυτή την κρίση».

Ο Πεσκόφ τόνισε ότι στις προτεραιότητες του Χίνστεϊν θα περιλαμβάνεται η αποκατάσταση της στέγασης, των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, του κατασκευαστικού τομέα και η κάλυψη των βασικών αναγκών των κατοίκων.

Την Πέμπτη, ο Πούτιν διόρισε τον Χίνστεϊν με διάταγμα. Αυτό έγινε μετά την αποδοχή της παραίτησης του Σμίρνοφ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σε ύφεση η φωτιά στο παλιό ξενοδοχείο ΠΑΛΛΑΣ στο Λουτράκι

Αναζητούν τον 17χρονο Κωνσταντίνο Δ. που εξαφανίστηκε στη Νίκαια

Νεκρά εκατοντάδες χιλιάδες πτηνά στη Γαλλία λόγω καύσωνα

Τερματίζεται η απεργία πείνας του Αριστοτέλη Χαντζή και της Suzon Doppagnea για τα προσφυγικά της λεωφόρου Αλεξάνδρας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα